0
Evroliga

EVROLIGA: Srpska kolonija jača od Crnogoraca, Lučić odličan

Objavljeno: 01.03.19 u 21:00

Veoma uzbudljiva bitka vođena je u ‘Morači’. Ekipa Budućnosti napravila je veliki preokret u drugoj deonici, ali za sličan podvig u četvrtoj nije imala snage. Srpska kolonija iz Nemačke zasluđeno je slavila sa 75:89. 

Iako je sam uvod prve deonise davao nadu da ćemo gledati uzbudljiv meč, nakon pet minuta rezultatskih klackalica Bajern je uspeo da se rezultatski odlepi i na tri minuta do kraja deonice vodili su gosti sa šest poena, a par minuta kasnije i osam poena. Budućnost nije imala snage da se na samom početku odupre kvalitetnijim gostima, te je deonica završena sa 17:25. 

Zamenili su Bavarci i Budućnost ulogu u drugoj deonici. U jednom momentu domaći sastav gubio je sa devet poena, a nekoliko minuta kasnije Bitadze, Nikolić i Klark doneli su izjednačenje ekipi Budućnosti, nakon čega je Barović koševima sa linije penala doneo i vođstvo domaćem timu. Na poluvremenu je sastav Jasmina Repeše imao prednost od 44:41. 

Izabranici Dejana Radonjića igrali su egal sa ekipom Budućnosti u pet minuta treće četvrtine a onda su dodali u petu brzinu. Dangubić, i Lučić potpomognuti Vilijamsom veoma brzo dolaze do dvocifrene prednosti. Trojkom i u sledećem napadu dvojkom Nemanja Gordić trudio se da održi rezultatski priključak i na pauzu se otišlo sa 59:66. 

Budućnost nije imala snage da napravi još jedan preokret, a Bavarci su pokazali kvalitet i sigurnom igrom priveli meč kraju. Odličnom igrom naših igrača Dangubića, koji je bio odličan sa distance, Lučića i Jovića izabranici Dejana Radonjića meč su priveli kraju rutinski i slavili 75:89.

Edvin Džekson je u domaćem sastavu postigao 19 poena, Noris Kol postigao je 12. Sa druge strane Vladimir Lučić postigao je 18, Bartel Danilo 16, a Nemanja Dangubić 13. Stefan Jović je imao 6 poena i 7 asistencija na svom kontu. 

Evroliga, 24. kolo

četvrtak:
Himki – Armani 88:90
Fenerbahče – Anadolu Efes 84:66
Makabi – Darušafaka 77:58
Baskonija – Žalgiris 80:73
Gran Kanarija – Panatinaikos 80:99

petak:
Budućnost – Bajern 75:89
Olimpijakos – CSKA Moskva
Barselona – Real Madrid

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter