0
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

DVOJICA MANJE: Promena kada je reč o suđenju pred 159. večiti derbi!

Objavljeno: 01.03.19 u 10:46

Večiti 159. derbi obeležiće dvojica sudija manje u odnosu na neke prethodne, evo koga neće biti…

Prethodnih godina petorica sudija bilo je na derbiju, na ovom će ih biti samo trojica. Odlukom Sudijske komisije FS Srbije odlučila je da meč Crvene zvezde i Partizana sude tri arbitra, glavni Danilo Grujić i dva pomoćnika uz aut liniju.

Sada ostaje pitanje da li je reč o tome da je eksperiment sa pet sudija propao, jer su dva puta upravo arbitri kraj gol-aut linije donosili sporne odluke. Prvo je Srđan Obradović u 153. večitom derbiju napravio ogromnu grešku kada nije video da je lopta prešla gol aut liniju, a Crvena zvezda u nastavku akcije stigla do gola.

Sportna situacija se dogodila i na prošlom susretu večitih kada je Crvena zvezda izjednačila golom Ričmonda Boaćija, a ostala je dilema da li je lopta celim obimom prešla gol crtu. Uverenje sada penzionisanog Nenada Đokića je bilo da je to gol i on je priznat.

Eksperiment je sada propao i 159. večiti derbi sudiće Danilo Grujić sa pomoćnicima Milanom Mihajlovićem i Urošem Stojkovićem.

Spekuliše se da je i pitanje dana kada će UEFA ‘sahraniti’ funkciju dodatnih sudija, jer je sada uveden VAR koji može da obavi postao umesto njih.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter