0
Domaći fudbal

FOTO: Fudbalski savez Beograda

PROMENE NA ČELU FSB: Ilija Petković je novi predsednik!

Nemanja Lazić
Objavljeno: 28.02.19 u 17:35

Danas je održana Izborna sednica Skupštine Fudbalskog saveza Beograda.

U prisustvu 39 od ukupno 41 delegata zasedanje je otvorio Dušan Mrakić, dosadašnji predsednik Fudbalskog saveza Beograda.

Pošto su izabrana radna tela Skupštine predstavio se i jedini kandidat za novog predsednika Fudbalskog saveza Beograda Ilija Petković koga je inače predložio za tu funkciju Dušan Mrakić. Nekadašnji fudbalski as OFK Beograda, sjajni reprezentativac Jugoslavije i internacionalac u Francuskoj, a kao trener i uspešni selektor ‘A’ reprezentacije Srbije i Crne Gore, neposredno posle održanog govora jednoglasno je izabran za predsednika Fudbalskog saveza Beograda u narednom četvorogodišnjem mandatu od 2019. do 2023. godine. Tom prilikom Petković je posebno istakao zadovoljstvo što će biti predsednik jednog modernog saveza kakav je beogradski i to u godini kada će on obeležiti sto godina od osnivanja.

FOTO: Fudbalski savez Beograda

Po izboru Ilija Petković je prezeo ulogu predsedavajućeg na ovom zasedanju Skupštine i zatim su izabrani članovi predsedništva i Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Beograda za mandatni period od 2019. do 2023. godine. Sve odluke delegati su doneli jednoglasno, a za potpredsednike su ponovo izabrani Željko Popović i Goran Spasojević.

U Izvršni odbor krovne fudbalske organizacije grada Beograda su pored predsednika Ilije Petkovića i potpredsednika Željka Popovića i Gorana Spasojevića izabrani i Dušan Mrakić, Daragan Ilić, Mirko Gluščević, Dejan Filipović, Branko Babić, Vladimir Matijašević, Bojan Stević i Nenad Stanojević. Takođe su izabrani i članovi Nadzornog odbora čiji predsednik je Jovan Šurbatović, a članovi Živka Komlenac-Đorđević i Milan Krstić.

FOTO: Fudbalski savez Beograda

Legenda domaćeg fudbala, Ilija Petković koji će ubuduće zastupati Fudbalski savez Beograda i biti na njegovom čelu se na kraju zahvalio na ukazanom poverenju izrazivši uverenje da će ta organizacija delovati još bolje u narednom periodu i time zatvorio Skupštinu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter