0
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: Budućnost VOLI

NEOČEKIVANO: Igrač koji je ‘odveo’ Budućnost u Evroligu okončao karijeru i prešao na basket!

Objavljeno: 28.02.19 u 17:19

Ovaj igrač kupio je srca navijača Budućnosti.

Centar koji je prošle sezone nosio dres kluba iz ‘Morače’ okončao je igračku karijeru.

Bivši trener Budućnosti Aleksandar Džikić više puta je naglasio da je za prošlogodišnji upseh tog kluba velike zasluge imao Kajl Lendri. Kanađanin koji pokriva pozicije ‘četiri’ i ‘pet’ bio je deo ekipe koja je osvojila regionalnu ABA ligu i izborila istorijski plasman u Evroligu. Na kraju, usled drugačijih planova on se rastao sa tom ekipom, a nakon manje od jedne godine on je objavio da će okončati igračku karijeru.

Tridestdvogoišnji košarkaš koji je svojevremeno iz ruskog Zenita stigao u crnogorsku prestonicu objavio je i da neće skroz prestati da se bavi sportom, a od napuštanja Podgorice nije imao klub, već je samo nastupao za svoj nacionalni tim u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo. On je odlučio da pređe na basket 3×3 i da sa ekipom ‘Edmonton 3×3‘ pokuša da izbori plasman na Olimpijske igre naredne godine, gde će se po prvi put naći i ovaj sport.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

As this was most likely the end of my career in 5 on 5 basketball, I just have to say thank you to everyone. Especially @anyalandry Who always encourages me to chase my dreams. I couldn’t have gone out a better way than this. To win these two games and finish first in our group. Then to go and get screeched in with the boys was a lot of fun. I am truly grateful to everyone who helped me get to where I am today, I couldn’t have asked for a better career. Luckily this isn’t a total goodbye as I am now transitioning to 3×3 and hope to find myself in the 2020 Olympics in Tokyo with @edmonton3x3. Once again, thank to everyone from where it all started in Calgary, to flagstaff, Poland, Czech Republic, Russia, and Montenegro. All the while being lucky enough to represent Canada in between. Thank you.

A post shared by Kyle (@lando33_) on

– Šansa da dođem do Olimpijskih igara pruža se jednom u životu. Mislim da imamo mnogo dobrih igrača i realne šanse da se kvalifikujemo, rekao je Lendri, koji je već registrovan za predstojeću sezonu ‘pod kapom’ Svetske košarkaške federacije (FIBA 3×3). Pored njega za tim koji je trenutno 23. na svetskoj rang listi igraće i Stiv Sir, Džermain Buknor, Džordan Beker, Keni Otino i Džordan Džensen-Vajt. Na turnirima u sastavu ekipe mogu biti čeitiri igrača i jedna izmena, dok su presotala dvojca u ‘rezervi’.

Lendri je u ‘plavom’ dresu prethodne sezone osvojio dva trofeja, pored ABA lige, okitio se i odličjem u Kupu Crne Gore.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter