2
Domaći fudbal

FOTO: YOUTUBE PRINTSCREEN

HOTSPORT ANALIZA: Pet derbija koji ostavljaju bez daha, kako se kotiraju ‘večiti’? (VIDEO

Objavljeno: 26.02.19 u 00:06

Fudbal je mnogima najvažnija sporedna stvar na svetu, ali je takođe milionima ljudi najvažnija stvar na svetu u svakom pogledu.  Podrška pojedinim klubovima graniči se sa fanatizmom. 

U moru velikih derbija koje viđamo širom sveta HotSport vam donosi po našem mišljenju pet najvećih derbija na svetu. Utakmice koje smo izabrali ne odnose se samo na jačinu i veličinu klubova, ako bismo tako gledali ova lista bila bi mnogo drugačija. Donosimo vam listu pet najvećih mečeva koji podižu adrenalin, koji lede krv u žilama, mečeva koji dovode atmosferu do usijanja. Ovo je naša lista najvećih među najvećima. 

5. Korintijans – Palmeiras

Derbi ‘Paulista’ važi za jedan od najintenzivnijih derbija na svetu. Uzavrla atmosfera na stadionu je zagarantovana, a neretko reaguje i policija. Pogledajte samo jedan od detalja koji govori o privrženosti fanova ka ovom klubu. Ispod vam donosimo atmosferu sa treninga Korintijansa veče pred derbi meča protiv Palmeirasa 42000 navijača napravilo je atmosferu za pamćenje. 

4. PAOK – Olimpijakos

Grčki derbi garantuje dobru zabavu, a neretko i više od toga. Oči navijačkog sveta uprte su u Grčku kada ovi timovi igraju svoje mečeve. Navijači oba kluba trude se da pruže neverovatnu podrčku svom timu bez obzira na rezultatski značaj. 

3. Crvena zvezda – Partizan 

O našem ‘Večitom derbiju’ ne treba mnogo trošiti reči. Crvena zvezda i Partizan, a i njihovi navijači iz celog sveta žive za dan kada će odmeriti snage između sebe. Više je od obične utakmice i spada pod fanatizam. 

2. Rendžers – Seltik

Old Firm derbi ne treba posebno predstavljati. Jedan od najstarijih i najuzbudljivijih derbija na svetu. Prvi meč ovi timovi odigrali su davne 1888. godine, a njihovo rivalstvo nije nimalo splasnulo tokom duže od veka. Škoti imaju navijačku bazu širom sveta. 

<

1. Boka Juniors – River Plejt

Poslednji meč ovih timova u Kupu Libertadores igrao se danima. Čak Tri puta je odlagan. Boka je na bombonjeri izborila 2:2, a treći meč odlagan je više puta zbog napada navijača. Koji su čak igrače gađali suzavcem. Derbi Superklasiko na prvom je mestu i to sa punim pravom!

0
0

2 Komentara

  1. Old Firm je smešan u poredjenje sa našim derbujem. Vredan pažnje je samo zbog godina koliko traje. Uz sve to čini mi se da vam fali Turski derbi, kao i ovo da ne znam koja je fora sa Paokom, Oly ima derbi sa ekipom koja se zove PAO

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter