0
Evropske lige

HEROJ SA ULICE: Nekada je prosio i spavao na klupama, danas je jedan od najboljih štopera u Engleskoj (VIDEO)

Objavljeno: 26.02.19 u 20:11

U životu ne znaš šta imaš dok sve to ne izgubiš. Sa druge strane, nekada kreneš od dna i ceniš ono što stekneš. Takva je priča defanzivca Kristal Palasa Mamadu Sakoa koji je preživeo težak put od klupa na ulici Pariza do zvezda.

Ulični život zamenio je fudbalom. Da bi preživeo morao je da prosi na ulici Pariza, a često je na njima i spavao. Fudbal ga je odvukao sa ulice. Počeo je karijeru u PSŽ, a onda 2013. godine prelazi u Liverpul, u kome je proveo 4 godine, a sada brani boje Kristal Palasa, kao i naš Luka Milivojević

– Jako dobro znam šta je glad, šta je hladnoća. Kao dete sam na ulicama prosio za hleb, nisam imao šta da jedem. Ne volim o tome da pričam. Svi mi imamo neke svoje životne priče, ali je ne želim biti nikome primer. Nikada. Želim da inspirišem ljude i želim da pomažem onima koji nemaju. Želim da to bude moja priča – ispričao je Sako engleskim medijima.

Najteže mu je bilo kada je molio za hranu, a gledali su na njega kao običnog lopova. 

– Jednom sam neku gospođu zaustavio na ulici kao dete. Pitao sam je za nekoliko kovanica za hranu, a ona je jače stisnula torbu uz sebe u strahu da ću je opljačkati. To me je šokiralo. U tom trenutku sam samom sebi rekao da ću, kad postanem netko i nešto, ja pomoći drugima. Nekad nisam imao gde da spavam, pa bih po ulicama tražio mesto gde ću da prenoćim – prisetio se Francuz.

Prelomni trenutak bio je kada mu je preminuo otac.

– Tata je umro kad sam imao 13 godina. Od tog dana više nisam bio dječak nego muškarac. Znao sam da se moram da počnem da brinem za svoju porodicu i znao sam da ću biti fudbaler. To nije bio neki san, to je postala moja obaveza – prisetio se Sako svoje tužne priče.

 

Pogledajte neke od najboljih momenata u karijeri sjajnog štopera.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter