2
Fudbal

NOVA BURA I UDARAC ZA KOSOVO: Španija zabranila kosovska obeležja, UEFA promenila organizatora!

Objavljeno: 25.02.19 u 15:50

Fudbaleri sa obeležjima tzv. Kosova neće nastupati u Španiji, odluka je organizatora kvalifikacija za Evropsko prvenstvo za igrače do 17 godina u toj zemlji.

Nova bura izbila je oko učešća tzv. države Kosovo na nekom sportskom događaju. Ponovo je Španija domaćin i ponovo su takmičari sa kosovskim obeležjima dobili izričito ‘ne’ od strane organizatora.

U pitanju je kvalifikacioni turnir za Evropsko prvenstvo za fudbalere do 17 godina, za koji je Španija objavila da neće istaći zastavu, niti pustiti himnu tzv. Kosova.

UEFA je zbog toga odlučila da promeni zemlju organizatora grupe u kojoj su Španija, tzv. Kosovo, Grčka i Ukrajina, te će se ona igrati u Švajcarskoj.

UEFA se ovim povodom oglasila i obrazložila da ‘nacionalni simboli tzv. Kosova nisu odobreni u Španiji i nije moguće istaći ih u toj državi.

Novi udarac za Kosovo, baš kao što je bilo na Svetskom prvenstvu  karateu u Madridu, kada im je takođe zabranjeno da nose obeležja.

Zapratite najjaču sportsku instagram stranicu HotSport. Hvala na poverenju.

0
0

2 Komentara

  1. Учи Србијо, јадна, учи. И није ово, нажалост ударац за Косово јер ће ипак играти. Ударац би био да уефа мафија каже не косову

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter