4
Domaći fudbal

HS PREDSTAVLJA-KRSTOVIĆ: Želeo je da postane novi Ivica Kralj, a sada ga svi porede sa Mirkom Vučinićem, ovo mu je nadimak…

Objavljeno: 25.02.19 u 19:30

Crvena zvezda je već danas promovisala prvo letnje pojačanje, reč je o mladom 18-godišnejm napadaču Nikoli Krstoviću.

Crveno-beli misle na budućnost, zbog toga su na vreme ‘kaparisali’ najtalentovanijeg napadača u regionu, momka rođenog 5. aprila 2000. godine Nikolu Krstovića. A, ko je Nikola Krstović?

Ako je verovati crnogorskim medijima, ali čak i italijanskim, onda je reč o jednom od najtalentovanijih fudbalera koji su se ikada rodili u Crnoj Gori. Ono što je kada pričamo o Nikoli Krstoviću zanimljivo jeste to da je prve korake napravio kao golman.

– Počeo sam da se bavim fudbalom sa osam godina i to kao golman. Osvajao sam pehare, bio sam dobar na gol crti. Ipak, kasnije sam se prebacio prvo u odbranu, a onda sam počeo kao napadač – rekao je svojevremeno Krstović za magazin ‘Sindikata profesionalnih fudbalera Crne Gore’.

Za prvi tim Zete debitovao je sa svega 16 godina 18 dana, do sada je u seniorskoj konkurenciji odigrao 79 utakmica i postigao je 29 golova. Zato su ga italijanski mediji koji se bave talentima širom zemaljske kugle uporedili sa Mirkom Vučinićem. Inače, mediji u domovini su mu nadenuli nadimak ‘crnogorski bombarder’.

– – Takav igrač se nije pojavio u Crnoj Gori u proteklih deset godina. Krstović se razlikuje od ogromne većine crnogorskih fudbalera, posebno mladih, po tome što u svaku utakmicu ulazi kao da je prva i najvažnija. Ima veliku želju za dokazivanjem, za golovima, nema u njegovoj igri rezerve, niti se zadovoljava onim što je uradio. Stalno igračima govorim da se u fudbalu najviše, pa i jedino, ceni ono što napraviš na poslednjoj utakmici. To je Krstović shvatio na pravi način. – Snažan je, dovoljno brz, koristi obe noge, popravio je i igru glavom. Izuzetno je energičan, stalno ide napred, napada i igrače i prostor, ima dobru radnu etiku i veliki motiv da bude još bolji – rekao je nekadašnji trener Krstovića, Duško Vasilijević.

 

Idoli Nikoli Krstoviću su Robert Levandovski i Zlatan Ibrahimović, a navija za Barselonu. Bio je na meti Partizana, ali nema sumnje da će mu sada za srce prirasti novi klub Crvena zvezda.

U javnosti je poznat i po neverovatnom promašaju protiv Rudara iz Pljevalja, kada je sa samo dva metra promašio ceo gol. Ipak, danas je rasni golgeter.

0
0

4 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter