1
Evroliga

(FOTO: Euroleague/adidasngt.com/Dragoslav Zarkovic)

CRVENO-BELI PREKINULI DOMINACIJU DUGU SEDAM GODINA: Megini juniori načinili podvig i obezbedili učešće na Evroliginom turniru u Vitoriji!

Objavljeno: 25.02.19 u 09:36

Košarkaši Crvene zvezdenisu uspeli da odbrane trofej na ovogodišnjem Evroliginom ANGT turniru ‘Marko Ivković’ u Beogradu, pošto su u velikom finalu poraženi od ekipe Mege.

Pred skoro dve hiljade gledalaca u dvorani FMP-a u Železniku gosti su slavili rezultatom 63:73 (17:22, 14:16, 19:15, 13:20).

Izabranici trenera Branka Milisavljevića su ovom pobedom obezbedili plasman na F8 turniru koji će biti održan u maju u Vitoriji tokom trajanja Fajnal-fora Evrolige. Trijumfom na ovom turniru juniori Mege su prekinuli seriju od 38 uzastopnih pobeda i sedam osvojenih kvalifikacionih turnira Crvene zvezde.

U vrlo tvrdoj utakmici očekivanoj za veliko finale, gosti su bolje otvorili meč igrali sa manje nervoze, sa više rešenja u napadu, uz dosta korišćenja visokih igrača i mali broj izgubljenih lopti, samo četiri za poluvreme. Sa druge strane košarkaši Crvene zvezde oslanjali su se u velikoj meri na šut za tri poena koji je služio jedino kapitena Lazara Vasića koji je tri puta pogodio iz pet pokušaja za poluvreme i tako držali priključak posle prvih 20 minuta koje je dobila ekipa Mege 38:31.

(FOTO: Euroleague/adidasngt.com/Dragoslav Zarkovic)

U trećoj deonici gosti su nastavili u istom ritmu, pogodili još dve trojke i otišli na velikih 13 poena prednosti, a trener crveno-belih Bojan Đerić je zatražio tajm-aut. Do kraja treće deonice i prvi minut poslednje viđen je najbolji period igre crveno-belih, probudili su se Popović, Mašić, Vasić… Poenima ‘dva plus jedan’ Mašića na startu poslednje deonice Crvena zvezda je uhvatila rezultatski priključak, ali je onda neshvatljivim greškama u odbrani dozvolila ekspresdnu seriju gostiju 12:0 i bila prinuđena da ‘juri’ rezultat u poslednjih osam minuta utakmice.

Na četiri minuta do kraja utakmice bilo je 71:59 za ekipu Mege, crveno-beli su pokušavali sa distance, ekipa Mege je bolje gradila koš i kontrolisala rezultat, te na kraju zasluženo stigla do pobede i plasmana na završni turnir u Vitoriji.

(FOTO: Euroleague/adidasngt.com/Dragoslav Zarkovic)

Najefikasniji u redovima Mege su bili Aleksandar Langović koji je postigao 18 poena uz 11 skokova i Marko Andrić sa 13 poena. U ekipi Crvene zvezde su se istakli Vukašin Mašić i Lazar Živanović sa po 12 poena, a Vasić je imao devet, koliko i Popović uz pet skokova.

Crvena zvezda: Uskoković, Pavićević 2 (6 skokova), Karapandžić 11, Popović 9 (5 skokova), Manojlović, Radosavljević, Vasić 9, Mašić 12, Kolarić, Tomašević 8, Dimitrijević, Živanović 12.

Mega: Musić 4, Milojević, Milošević, Kljajević 9 (6 skokova), Agoč 4, Bumbić 6, Langović 18 (11 skokova, indeks 30), Andrić 13, Marković 6, Mišković, Brekić 8 (7 skokova), Mušikić 5.

Za najkorisnijeg igrača turnira proglašen je Aleksandar Langović iz Mege koji na turniru u proseku beležio 13.8 poena i 9 skokova. U najboljoj petorci su se pored Langovića našli i centar Crvene zvezde Nemanja Popović, David Casarin iz Venecije, mladi reprezentativac Srbije koji nosi dres Olimpijakosa Aleksej Pokuševski i Đorđe Topalović iz sarajevskog Sparsa.

(FOTO: Euroleague/adidasngt.com/Dragoslav Zarkovic)

Trener juniora Mege Branko Milisavljević je istakao posle meča da je pobedio timski duh njegove ekipe.

– Čestitao bih igračima koji su pokazali sjajan mentalitet i timski duh, od prvog dana turnira zaključno sa poslednjom utakmicom. Kada je bilo najpotrebnije, naše psihofizičko stanje je bilo na maksimumu. Moji momci još nisu svesni kakav je vikend iza nas, da su mnoge iznenadili, da su pobedili Crvenu zvezdu na njenom terenu turniru čija serija od 38 pobeda na ovim turnirima dovoljno govori o njihovom kvalitetu. Čestitke i bivšem treneru i mom prijatelju Vladi Vukoičiću od koga sam nasledio ovu ekipu, što mi je ostavio ovakve momke. Čestitke i hvala celoj organizaciji Mege čiju sam podršku uživao od prvog dana stupanja na mesto trenera, od trenera Dejana Milojevića preko svih ostalih. Kada se slegnu utisci, videćemo kakav smo podvig napravili. Kao trener imam obavezu da sa ovim momcima nastavim sa istim pristupom i verom da svakog dana budu sve bolji igrači, izjavio je Milisavljević.

(FOTO: Euroleague/adidasngt.com/Dragoslav Zarkovic)

Zapratite najbolju sportsku Instagram stranicu – HOT SPORT!

(FOTO: Euroleague/adidasngt.com/Dragoslav Zarkovic)

0
0

1 Komentara

  1. Gdje vam je na ovoj vijesti glavna informacija o skandalu koji je napravio Čović isisavši ime Crvene zvezde na pehasu namjenjenom pobjedniku i prije nego je finalni meč počeo?

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter