0
Košarka

FOTO: FIBA/fiba.basketball

CRNOGORCI NAKON VELIKOG USPEHA: Ovaj vulkan emocija se ne zaboravlja, neka ovi navijači krenu sa nama u Kinu!

Objavljeno: 25.02.19 u 22:00

Sokolovima je večeras protiv Letonije odgovarala pobeda ili poraz razlikom ne većom od osam poena.

Crnogorci su izgubili u krcatoj ‘Morači’ rezultatom 74:80, što je bilo dovoljno da se izbori plasman na Mundobasket.

Selektor ‘sokolova’ Zvezdan Mitrović u veoma delitanom trenutku preuzeo je ovu ekipu, koja je i pored toga što je bila lišena nekoliko veoma bitnih igrača kao što su povređeni plejmejker Budućnosti Nikola Ivanović ili NBA zvezda i član Orlando Medžika Nikola Vučević uspela da dođe do pravog podviga.

– Atmosfera u ekipi od prvog dana je bila sjajna, borili smo se na svakom meču, nikada se nismo predavali. Imali smo sjajnu hemiju, timski duh, to nam je i donelo plasman. Bila bi greška preskočiti nekoga. Svi su imali svoju ulogu. Odnos svih je bio sjajan, savršen, iz srca. Bilo je grešaka, ali to je igra. Bili smo zajedno, držali se kao jedan. Trudili smo se da ne uđemo u paniku, ali bilo je neprijatno. Najvažnije je da budemo mirni, a te smo lekcije savladali u prethodnim mečevima. Zadržali smo mirnoću, držali smo se, bili smo kompaktni. Teško je analizirati utakmicu sada, ali ambijent koji smo doživeli po završetku, taj vulkan emocija – to se pamti i ne zaboravlja, rekao je Mitrović u izjavi za ‘RTCG‘, a prenose ‘Vijesti‘.

FOTO: FIBA/fiba.basketball

Prva zvezda ove selekcije i MVP Top 16 faze Evrokupa, Bojan Dubljević posebno se zahvalio navijačima koji su bodrili njega i saigrače.

– Ne znam šta da kažem, pun sam emocija. Ovo je zasluga sjajnih momaka, trenera, atmosfere… Ne znam da li je neko ponosniji od mene na svetu. Žao mi što Porzingis nije bio tu. Hvala navijačima do neba, ovo su najbolji navijači na svetu. Neka idu sa nama u Kinu, rekao je Dubljević.

Derik Nidam preuzeo je ulogu lidera večeras i sa 22 poena, te nekoliko veoma važnih poena u finišu imao ključnu ulogu za ovakav rasplet.

– Ovo je istorijski uspeh, slavimo ga zajedno. Neverovatno zvuči da je Crna Gora na Svetskom prvenstvu. Dubi je pogodio važne šuteve, Aleksa takođe. Ovo je sjajno. Hvala navijačima, atmosfera je bila neviđena. Nisam mislio o tome, samo mi je nacionalni tim bio u mislima. Bili smo kao porodica, dao sam sve od sebe. Kada smo zdravi i spremni možemo da pokažemo da igramo ozbiljnu košarku. Doći će najjače ekipe, sa NBA igračima, ali mi ćemo se boriti, kazao je igrač Monaka.

FOTO: FIBA/fiba.basketball

Žreb za Svetsko prvenstvo zakazan je za 16. mart i tada ćemo saznati raspored selekcija po grupama.

FOTO: FIBA/fiba.basketball

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter