in ,

SRBI OSVAJAJU GLAZGOV: Maja i Luka uzdanice Srbije na dvoranskom EP u atletici

Na atletskom Evropskom prvenstvu u dvorani članovi srpske reprezentacije biće i Maja Ćirić I Luka Trgovčević.

Maja Ćirić ove godine imala je nekoliko trka ispod 54 sekunde čime je pokazala da je u odličnoj formi. Ona će u jednom danu imati I kvalifikacije I polufinale na 400m.

– Sve do sad je bilo u svrhu priprema za najvažnije takmičenje, EP. Ostaju još završne pripreme i dobar odmor u toku narednih nedelju dana. Kao i uvek, u dvorani je specifično trčati 400m, tako da će od same grupe i staze zavisiti koja će devojka nakon 150m ući najbrže u drugi krug. Nadam se da neće biti previše promene ritma i da ću se dobro pozicionirati – rekla je Maja.

Kvalifikacije na 400m na programu su, 1. marta od 13h.

Atletičar po imenu Luka Trgovčević, postao je novi član naše reprezentacije na putu za dvoransko prvenstvo Evrope u Glazgovu. On je podneo zahtev IAAF-u kako želi da takmiči za Srbiji i dobio dozvolu 17. februara.

Normu za Glazgov na 60m prepone ispunio je prošle sezone kada je istrčao 7.84s (norma je 7.88s). Ove godine najbržu trku imao je na IV Serbian Open Indoor Mitingu kada je istrčao 7.97s.

Kvalifikacije na 60m prepone na programu su drugog dana takmičenja, 02.marta od 11.57h.

– Tek sad polako ulazim u formu. U Glazgovu očekujem makar ulazak u polufinale i najbolji ovosezonski rezultat – rekao je Trgovčević.

Diskusija

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Učitavanje

0

NOVA BURA I UDARAC ZA KOSOVO: Španija zabranila kosovska obeležja, UEFA promenila organizatora!

UBEDLJIV TRIJUMF: Orlići savladali ‘sokolove’ u Podgorici!