0
Ostali sportovi

SKIJANJE: Hiršer osvojio mali kristalni globus

Objavljeno: 24.02.19 u 21:45

Austrijski skijaš Marsel Hiršer osvojio je danas mali kristalni globus u veleslalomu, pošto je u trci Svetskog kupa u Banskom zauzeo drugo mesto, iza Norvežanina Henrika Kristofersena.

Hiršer je bio prvi posle prve vožnje sa 0,22 sekunde ispred Kristofersena, ali je u drugoj vožnji imao tek 12. vreme, što mu je donelo drugo mesto u ukupnom plasmanu.

Kristofersen je pobedio rezultatom 2:26,87 minuta i ostvario 17. pobedu u Svetskom kupu. Hiršer je bio drugi sa 0,04 sekunde zaostatka, a treće mesto zauzeo je Francuz Tomas Fanara sa 0,39 sekundi zaostatka.

Hiršer je osvojio titulu u veleslalomu pošto dve trke pre kraja ima nedostižnih 218 bodova prednosti u odnosu na Kristofersena.

Austrijanac je osvojio mali kristalni globus u veleslalomu peti put uzastopno, a ukupno šesti put. On je osvojio ukupno 19 kristalnih globusa, po čemu je izjednačio rekord u konkurenciji skijaša koji je postavio Švedjanin Ingemar Stenmark.

Više od njih ima samo Amerikanka Lindzi Von 20. Ona je pre dve nedelje završila karijeru.

Hiršer je veliki favorit da ove sezone osvoji osmu uzastopnu titulu u ukupnom plasmanu Svetskog kupa.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter