2
Košarka

FOTO: FIBA/fiba.basketball

PRED MEČ ODLUKE: Đorđević otpisao dvojicu, a evo na koje igrače računa za večeras!

Objavljeno: 24.02.19 u 14:38

Pred ‘orlovima’ je odlučujuća utakmica, kada je u pitanju plasman na Svetsko prenostvo.

Nakon poraza od Estonije u Talinu rezultatom 71:70 našu selekciju jedino pobeda sigurno vodi na završni turnir koji će se igrati ovog leta.

Pred duele šestog ‘prozora’ pred selektorom Đorđevićem i njegovim izabranicima bio je jasno postavljen cilj od jedne pobede iz dve utakmice, što bi bilo dovoljno da se ode u Kinu. I pored toga što je naša selekcija tokom većeg dela meča protiv Estonije vodila, ‘orlovi’ su u finišu poklekli. Priliku za popravni oni imaju večeras, a nema sumnje da će im pun Pionir biti dodatni ‘vetar u leđa’ protiv Izraeala.

FOTO: FIBA/fiba.basketball

Koliko je ova utakmica važna i koliko je ozbiljno shvataju svi u taboru našeg tima govori i činjenica da su se nacionalnom timu pridružili još neki igrači, a sve kako bi u što jačem sastavu dočekali večerašnji duel. Dozvolu svog tima da istrči na parket u opremi sa nacionalnim simbolom dobilo je centar Olimpijakosa Nikola Milutinova koji je bio na potencijalnom spisku igrača i Vladimir Lučić, dok je Vasa Micić zbog povrede morao da se zahvali na pozivu. Njih dvojica večeras će u sastavu biti umesto Nikole Jovanovića, odnosno Ivana Paunića koji su bili deo tima u Talinu, ali nisu ulazili na teren. Prekobronji su i ovog puta ostali Branko Lazić, Ognjen Dobrić i Stefan Pot, a Ognjen Kuzmić još ranije nije dobio dozvolu madridskog Reala da se priključi nacionalnom timu.

Evo sastava timova za večeras:

SRBIJA: Miloš Teodosić, Marko Simonović, Stevan Jelovac, Milenko Tepić, Dragan Milosavljević, Miroslav Raduljica, Stefan Birčević, Vladimir Lučić, Nikola Milutinov, Ilija Đoković, Aleksa Avramović i Đorđe Gagić.

IZRAEL: Deni Avdija, Golan Gut, Gaj Pnini, Bar Timor, Rafi Menko, Džejk Koen, Itaj Segev, Idan Zalmansom, T.J. Klajn, Tomer Ginat, Joval Zosman, Jiftah Ziv.

Utakmica između Srbije i Izraela zakazana je za danas u 16 časova, u beogradskoj dvorani ‘Aleksandar Nikolić’.

Zapratite najbolju Instagram stranicu – HOT SPORT!

FOTO: FIBA/fiba.basketball

0
0

2 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter