4
Fudbal

TEŠKE REČI RAMBA PETKOVIĆA: Konačno otkrio razlog zbog kog nije igrao na Mondijalu 1998. godine!

Objavljeno: 23.02.19 u 10:52

Istina, o tome se šuškalo ‘po čaršiji’, ali nikada nije bilo prave potvrde. Sve do sada.

Iako je prema oceni mnogih legendi jugoslovenskog fudbala Dejan Rambo Petković bio najtalentovaniji igrač, ali i fudbaler koji je u zemlji fudbala Brazilu stekao status ikone, u nacionalnom timu odigrao je tek jednocifren broj utakmica.

U najboljim godinama trebalo je da bude član čuvene generacije koja je 1998. godine nastupala na Svetskom prvenstvu u Francuskoj, ali na iznenađenje mnogih – nije.

Tek više od dve decenije kasnije je otkrio pravi razlog gostujući u jednoj brazilskoj emisiji.

– Rekli su mi da su petorica ili šestorica igrača već platili. Ako platiš, ideš na Svetsko prvenstvo. Nije mi rekao niko direktno iz reprezentacije, nego preko posrednika. Onda sam to preneo Paulu Karneiru (predsedniku tadašnjeg kluba Vitorije) i on je rekao da će platiti dvostruko više samo da idem. Odbio sam – rekao je Petković u jednoj brazilskoj emisiji.

Tadašnji čelnici FSJ Miljan Miljanić i Branko Bulatović, kao i selektor Slobodan Santrač više nisu među živima, te ne možemo dobiti niti potvrdu, niti demanti, ali svakako ove reči Petkovića daju novu dimenziju celoj sumnji zbog čega više nije igrao u ‘plavom’ dresu.

Zapratite najjaču sportsku instagram stranicu HotSport. Hvala na poverenju.

0
0

4 Komentara

  1. Pa kako je cirkuzant kad je tek posle 21 godinu rekao šta je rekao. To za plaćanje sam još tada čuo. A i posle ono što je bilo s Bulatovićem, pa sada sedite i razmišljajte.

    0
    0
    Odgovori
  2. @poligraf
    bas tako.. cuti 21god i sad laprda… Sasa Markovic je to rekao odmah 98 i nestao sa fudbalske mape srj… spominjao cifru milion marona..

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter