2
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

SUPERLIGA SRBIJE: Zvezda jednom u gol za tri boda, Radnik dva puta u prečku za veru u bolje sutra

Objavljeno: 23.02.19 u 19:03

Fudbaleri Crvene zvezde savladali su Radnik iz Surdulice prvencem Milana Gajića u dresu tima sa Marakane rezultatom 1:0.

Utakmca je počela sa nekoliko minuta zakašnjenja zbog nestanka struje, a kada je arbitar Piper označio početak crveno-beli su krenuli silovito. Već u drugom minutu bilo je opasno ali je Pavkov u za malo zakasnio dok je Ebisilio bio previše iskosa kako bi ugrozio mrežu rivala.

Nisu crveno-beli praktično puštali domaće da dođu do daha, što je rezultiralo pogotkom u 8. minutu. Lopta je ubačena u kazneni prostor, odbrana Radnika loše je intervenisala i izbila je samo do srca kaznenog prostora, gde je do nje stigao Milan Gajić i poslao je u mrežu pored nemoćnog Vasiljevića za 1:0.

FOTO: Crvena zvezda

Stali su tu na loptu izabranici Vladana Milojevića, ali je Radnik ipak uspeo da zatrese gol crveno-belih, pošto je u 23. minutu Igor Zlatanović odlično šutirao, Borjan je loptu ispratio pogledom ali je ona završila na prečki.

Pet mintua kasnije videli smo najlepši trenutak na meču, kada je Igor Zlatanović jednu visoku loptu u kaznenom prostoru Crvene zvezde sačekao na volej, uputio veoma lep udarac, ali je Milan Borjan pokazao zašto je bio jedan od najboljih čuvara mreže u Ligi šampiona.

Posustala je Zvezda, Radnik je bio sve opasniji, pa je i Keremeh u 40. minutu bio u dobroj poziciji no nije uspeo da uputi dobar udarac, lopta je stigla do Zlatanovića, ali ni on nije uspeo da šutira. Sa druge strane nekoliko trenutaka kasnije Ebisilio je uputio veoma loš šut ka golu Radnika, pa je ostalo 1:0 

Početak drugog poluvremena protekao je u znaku nešto većeg poseda lopte Crvene zvezde, a prva šansa viđena je u 54. minutu, kada je Ebisilio došao do lopte na ivici kaznenog prostora, namestio se, ali je loptu poslao daleko od gola.

Radnik je nastavio gde je stao u prvom poluvremenu, pošto je u 57. minutu Ristović iz slobodnog udarca šutirao veoma inteligentno, loš teren kumovao je nezgodnoj putanji lopte, ali je Borjan uspeo da je odbije dovoljno visoko da pogodi prečku. 

FOTO: Crvena zvezda

Radnik je još jednom pripretio u 68. minutu preko Zlatanovića, čiji šut je otišao preko prečke, a minut kasnije mogao je Danoski da poravna u situaciji „jedan na jedan“ sa Borjanom, no golman Zvezde je i ovog puta bio na visini zadatka.

Zvezda je do drugog gola mogla kada su Pavkov i Vukanović šutirali iz neposredne blizine, ali su obojica bila izblokirana u 71. minutu, da bi domaći sastav još jednom pre kraja meča probao, ali Ristović nije uspeo da iskoristi dobru šansu i donese iznenađenje.

Na kraju, Crvena zvezda nije briljirala, ali je došla do pobede nad nezgodnim rivalom, pa u dobrom raspoloženju dočekuje 159. večiti derbi, dok Radniku ostaje žal zbog propuštenih prilika, ali i pokazatelj da se nalaze na dobrom putu.

Superliga, 23. kolo:

RADNIK – CRVENA ZVEZDA 0:1 (0:1)
(Gajić 8)

Stadion: FK Radnik
Kapacitet: 3.312
Sudija: Petar Piper (Čačak)

RADNIK (4-2-3-1): Vasiljević – Đorđević, Milovanović, Stevanović, Pajović – Ristović, Kojić (od 74. Pejčić) – Stanisavljević (od 80. Stojanović), Keremeh, Danoski (od 74. Damnjanović) – Zlatanović.

CRVENA ZVEZDA (4-2-3-1): Borjan – Stojković, Savić, Milunović, Gajić – Jovičić, Čaušić – Vukanović (od 80. Vulić), Ebisilio (od 64. Ivanić), Simić (od 90. Jirka) – Pavkov.

Petak

Vojvodina – Radnički Niš 0:1 (0:1)
(Pankov 47)

Subota
Zemun – Mačva 0:0
Mladost Lučani – OFK Bačka 5:0 (2:0)
(Pejović, 11, 37, 67, Bojović 57, Ristić 91)
Napredak – Spartak Subotica 0:0
Radnik – Crvena zvezda 0:1 (0:1)
(Gajić 8)

19.00: Partizan – Proleter N.S.

Nedelja
13.00: Čukarički – Voždovac
14.00: Rad – Dinamo Vranje

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

0
0

2 Komentara

  1. Stojković odstraniti iz tima promaja najveća Jovičić i čauš nule Ebesilio solira zna fud al al guši a i Trener nula pa ovaj Milanović da ima ove fudbalere nebi mogli loptu da im uzmemo

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter