0
Evropske lige

FOTO: Crop

PRIZNANJE: Ivan Golac u Kući slavnih Dandi junajteda

Objavljeno: 23.02.19 u 13:52

Legenda Partizana Ivan Golac, dobio je veliko priznanje u svoj bivšem klubu iz Škotske, Dandi junajtedu.

Ivan Golac odavno je omiljeno ime u Škotskoj, a sada je dobio i zvanično priznanje u svom bivšem klubu. Dandi junajted je u prigodnoj svečanosti objavio nove članove svoje Kuće slavnih, a među njima je i čuveno ime jugoslovenskog fudbala, a svog nekadašnjeg trenera.

Golac je ostao upamćen najviše po osvojenom Kupu Škotske i to učinio u velikom stilu.

– Kada sam došao u Dandi junajted, razgovarao sam sa predsednikom o klubu, ambicijama, i svemu što je bilo važno. Kada sam ga pitao šta vi želite od mene, jer kao klub morate da imate neku ambiciju, on se okrenuo i rekao mi – hoćemo kup! Moj odgovor je bio, imate ga, šta je sledeće? – rekao je Golac tokom obraćanja na svečanoj večeri.

– Sećam se da je Rendžers sa nama morao da igra u finalu. Igrali su neverovatno, najbolje od svih, sem nas, i tada je u stvari sve i počelo – prisetio se Golac.

Pored Golca, koji je u karijeri još radio u Partizanu, Sartidu, Torkiju, Akranesu i Karpatiju, ovo priznanje su dobili i Tomi Nilson, Kreg Bruster i Džimi Braunli.

1
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter