0
Košarka

FOTO: STARSPORT

KO BI REKAO: Južna Koreja, Venecuela, Angola… Ovo su sve zemlje koje su se pre Srbije plasirale na Mundobasket

Objavljeno: 22.02.19 u 23:54

Naša košarkaška selekcija ima poslednju priliku da se domogne Svetskog prvenstva u Kini.

Rival je selekcija Izraela koju izabranici Aleksandra Đorđevića moraju da poraze ukoliko žele da se plasiraju na Mundobasket.

Sem Miloša Teodosića koji je igrao i protiv Estonije, reprezentacija Srbije će biti pojačana sa nekoliko igrača iz evroligaških timova među kojima su Nikola Milutinov i Vladimir Lučić.

Slovenija je još ranije izgubila šansu da se plasira na Svetsko prvenstvo, kao i Hrvatska, a Srbija i Crna Gora još uvek imaju realne šanse za plasman na završno takmičenje svetske smotre.

Međutim, interesantan je spisak zemalja koje su se već domogle takmičenja u Kini, a pogotovo deo sa nešto slabijim selekcijama. Svakako, tu su afričke reprezentacije kao što su Nigerija, Angola i Senegal, a i Južna Koreja i Venecuela koji će definitivno u Kini biti autsajderi.

Selekcije koje su se plasirale na Mundobasket: Kina, Tunis, Nigerija, Grčka, Nemačka, Češka, Litvanija, Australija, Francuska, Angola, Novi Zeland, Južna Koreja, Španija, Turska, SAD, Venecuela, Argentina, Kanada, Brazil, Senegal, Italija i Poljska.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter