0
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: Budućnost Voli

OLIMPIJA SE RASTALA SA NIKITOVIĆEM: Tim iz Ljubljane spas vidi u Zdovcu!

Objavljeno: 21.02.19 u 00:15

Iskusni slovenački stručnjak Jure Zdovc vraća se u klub za koji je nastuap, a kasnije i vodio sa klupe.

On će na tom mestu naslediti Sašu Nikitovića, kojem je danas uručen otkaz.

Ekipi iz Lubljane predstoji grčevita borba za opstanak u regionalnom takmičenju. Oni u poslednja tri kola imaju veoma težak raspored, a meč odluke mogao bi da bude u poslednjem kolu protiv Krke. Pedesetdvogodišnji stručnjak poručio je da želi da ekipi vrati pobednički mentalitet.

– Očigledno, jako sam srećan što sam se vratio kući mom klubu. Ali, moram da stavim emocije po strani, jer je ispred nas mnogo posla. Trenirati najuspešniji slovenački košarkaški klub je svakako velika odgovornost, zato što se očekuje od ovog tima da pobeđuje sve vreme. Zato će moj prvi cilj biti da među igrače vratim taj pobednički mentalitet, rekao je on.

Zdovcu će ovo biti drugi trenerski mandat na klupi Olimpije s obzirom da je tim vodio od 2009. do 2011. godine i tada je osvojio tri titule domaćeg šampionata i isapo u grutnoj fazi Evrolige, koja se tada igrala po straom sistemu. Kao igrač tri puta je oblačio dres tima iz slovenačke prestonice i to u periodima od 1984. do 1991., od 1998. do 2000. i od 2001. do 2002. godine.

Zapratite najbolju sportsku Instagram stranicu – HOT SPORT!

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter