1
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: FIBA/fiba.basketball

NASTAVIO SA DOBRIM IGRAMA: Džok Lendejl odličan na debiju za Australiju, a tu je i bivši igrač Partizana!

Objavljeno: 21.02.19 u 18:33

Centar crno-belih debitovao je danas za nacionalni tim svoje zemlje.

On je učestvovao u pobedi Australije nad Kinom u poslednjem ‘prozoru’ kvalifikacija za Svetsko prvenstvo, rezultatom 81:60 (27:20, 12:8, 17:8, 25:24).

Kenguri su na taj način potrvridili dominaciju u kvalifikacionoj grupi F i sa prve pozicije overili kartu za završni turnir koji će se igrati ovog leta. Selektor Australije ovu utakmicu iskoristio je kako bi pružio šansu nekim novim snagama i proverio čime sve raspolaže.

FOTO: FIBA/fiba.basketball

Tako se na spisku za ovaj duel našao i igrač Partizana Džok Lendejl koji je dobrim igrama u crno-belom dresu i nakon osvajanja Kupa Radivoja Koraća dobio zasluženi poziv i šansu da se selektoru nametne za Mundobasket. Lendejl za nešto manje od 19 minuta provedenih na parketu bio treći najefikasniji igrač u svojoj ekipi, sa 10 poena, uz šut tri od pet za dva i jedan od dva za tri. Pored toga on je imao i pet skokova i jednu asistenciju.

Od njega efikasniji su bili Ajzak Hamfris sa 17 poena i Mič Krik sa 12, dok je u poraženom sastavu Entoni Klemons ubacio više od polovine poena svog tima, čak 31. Takođe, danas je debitovao još jedan bivši Partizanom igrač, Tomas Vilson koji je za 28 minuta nanizao osam poena i uhvatio šest skokova.

Zapratite najbolju Instagram starnicu – HOT SPORT!

FOTO: FIBA/fiba.basketball

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter