3
Košarka

FOTO: STARSPORT

ALEKSANDAR ĐORĐEVIĆ: Estonci su hrabri, a mi pred svako okupljanje gledamo u pasulj!

Objavljeno: 21.02.19 u 20:55

Košarkašak reprezentacija Srbije poražena je u Talinu od Estonije 71:70 i sebi je zakoplikovala put do Mundobakseta u Kini ovog leta.

Posle meča vidno nezadovoljan bio je selektor Aleksandar Đorđević koji je prvo govorio o razlozima poraza od autsajdera grupe Estonije.

– Oseća se poraz, izgarali smo, košarka je igra automatizma, uvek pameti, nekad i sreće. Imali smo izgubljene lopte koje nisu smele da se dogode. Morali smo da guramo na niski post loptu, Raduljica je prerano ušao u problem sa faulovima. Bilo je i brzih šuteva gde smo mislili da će vredeti pet poena. Dobra pop igra Estonaca, brzi su i atletski spremni momci, vertikalnošću su dobijali – istakao je Aleksandar Đorđević.

Legendarni as je istakao da je Estonija uigrana ekipa, za razliku od Srbije.

– Imali su 13 ofanzivnih skokova, štetu su nam naneli oni u prvom poluvremenu. To je bio ključ i to nam je na tabli stajalo dva dana. Jako tvrda utakmica, rekao bih prljava fizički, ali znali smo šta nas čeka. Mladi su, hrabri, igraju dugo u istom sastavu, a mi svaki put gledamo u pasulj, ko može, ko je povređen, kome dozvoljava klub… To nas uvek vraća unazad. Meč sa Izraelom je najbitniji, dešavalo se u prošlosti da meč odlučuje o putu na Svetsko prvenstvo.

Kormilar ‘orlova’ je dodao da je košarka ponekad igra sreće.

– Znamo šta nam je činiti, čeka nas tvrd meč, Izrael se diže, imaju kvalitetne igrače, treba da se smirimo, da analiziramo meč i da vidimo ko će se pridružiti od evroligaša koji su igrali mečeve danas. Micić se povredio protiv Fenera, ima otok, ne znamo da li će ga pustiti. Jović je povređen, Lučić i Milutinov bi trebalo da se pridruže – zaključio je Đorđević.

0
0

3 Komentara

  1. Svaki komentar je suvišan, posebno izgovori trenerovi, pa bre sa ovom ekipom od juče moralo je da bude +20 za nas, sramota je ovo velika, eeeej da izgubimo od Estonije, koja ima dva igrača koja igraju van Estonije… Sale je bio igračina, kao trener dobijao je otkaze u svim klubovima koje je vodio a ako ovako nastavi dobiće otkaz i u reprezentaciji, strašno je što niko iz Saveza ne kaže da je ovo bruka, svi ćute, treba sve da Vas bude sramota!!!
    Ne mogu da prihvatim ove komentare tipa gledamo u pasulj ko će da dođe, pa čekaj bre, ko te je terao da u ekipu stavljaj Iliju Đokovića, Paunića, NIkolu Jovanovića, treneru to je tvoj izbor bio, ti si krivac za ovaj poraz, ovo je odraz tvog vodjenja tima u fazonu lako ćemo, što se dalo videti i na utakmici, onako baš potcenjivački prema ovim indijancima koji su te pobedili!!! Ja tebe krivim i za Litvaniju i polufinale EP itd… Jednostavno Sale Đorđević je loš trener.

    0
    0
    Odgovori
  2. G. Djordjeviću ako imaš i malo morala i obraza još večeras daj ostavku jer daleko si ti od nekog prosečnog trenera . Ovo su bile kvalifikacije da pokažeß svima da si trener a šta si ti uradio zakopavaš nas iz utakmice u utakmici prvo odabirom igrača ( to je posebna tema ) drugo tvoja stručnost na nesreću Srbije došla je do izražaja jer sve si utakmice koje su bile važne pogubio . Majstore lako je bti trener kada igraju Bjelica , Bogdanović , Jokić , Teo kada je u trenungu , Marjanoviću . I ovakva Srbija je MORALA da se prošeta kroz kvalifikacije ali eto zahvaljujući tebi mi ćemo u nedelju da se borimo sa Izraelom za prolaz .

    0
    0
    Odgovori
  3. Kloko si bio dobar igrac, toliko si los trener. Posebna prica je sastav koji si danas izveo, tu je par igraca kojima je limit srpska liga…
    Ucini uslugu srpskoj kosarci…

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter