0
Domaći fudbal

FOTO: FK CRVENA ZVEZDA

‘SPORT KONFERENS’: Borjan govorio o tome zbog čega je izabrao Kanadu i kada je prvi put mogao da dođe u Zvezdu!

Objavljeno: 20.02.19 u 16:32

U Beogradu se održava ‘Sport Konferens’, a danas su gosti bili proslavljena američka košarkašica Erin Perperoglu i golman Crvene zvezde Milan Borjan.

Za nas je zanimljiviji bio govor golmana Crvene zvezde koji je govorio o tome zbog čega je izabrao reprezentaciju Kanade, kada je mogao prvi put da obuče dres Crvene zvezde i koja mu je utakmica u crveno-belom dresu najdraža.

– Kanada je pomogla monogo mojoj porodici, kada smo tamo emigrirali nismo imali ništa, krenuli smo u nov život. Roditelji su se borili da što više toga podare meni i mojoj sestri. Posle osam godina sam se vratio u Srbiju i počeo sam da branim za Rad. Posle dve godine stupio sam u kontakt sa tadašnjim selektorom Kanade i pitao me je da li želim da igram za njih. Imao sam i ponudu Srbije, ali sam se odlučio za Kanadu jer je pomogla mojoj porodici kada je bilo najteže. Znak zahvalnosti je bio da prihvatim njihov poziv, iako je fudbal tamo bio daleko od kvalitetnog, bazirali su se na hokej i košarku. Fudbal im nije bio u prvom planu, ali sada se napreduje, nadamo se da će se domoći Svetskog prvenstva u Kataru 2022. godine – rekao je Milan Borjan.

Golman Crvene zvezde je istakao da je prvu ponudu da dođe u Crvenu zvezdu imao još pre četiri godine kada je ‘jedinica’ bio Predrag Rajković.

Zvezdan Terzić me je u Crvenu zvezdu zvao još dok je branio Predrag Rajković. Ipak, moja želja je bila da odem u inostranstvo i steknem još iskustva. Kasnije sam branio za Ludogorec i kada sam sa selekcijom Kanade bio na Zlatnom kupu u Americi imao sam ponudu iz Turske. Planirao sam da raskinem ugovor sa Bugarima i pređem tamo, ali je stigla ponuda Crvene zvezde i nisam mogao da je odbijem, brzo sam potpisao kako bi mogao da igram već protiv Sparte iz Praga u kvalfikacijama za Ligu Evrope – objasnio je Borjan svoj dolazak na ‘Marakanu’.

FOTO: Printscreen

Na pitanje da li mu je pobeda protiv Liverpula najdraža od kada nosi dres Crvene zvezde, Borjan je jasno odgovorio.

– Najlepši osećaj u Crvenoj zvezdi bio je kada smo pobedili Krasnodar i plasirali se u Ligu Evrope, ta emocija navijača, igrača i uprave je nešto neobjašnjivo. Liverpul je pobeda protiv velikana, Pavkov je dao dva neverovatna gola, ali nije samo jedan igrač pobedio utakmicu, već cela ekipa. ‘Delije’ su bile ponosne na nas – rekao je Borjan, pa se opet vratio na Ludogorec:

– Ta završnica je trajala mnogo dugo, kao još jedna utakmica. Sudija je bio na njihovoj strani, bilo je mnogo teško. Hvala Bogu, uz dosta sreće i mnogo želje nismo dozvolili da nam postignu još jedan gol, prošli smo dalje.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter