0
Evropske lige

PRIČA L’EKIPA: Kako se Jovanović izborio da bude nezamenljiv u Bordou

Objavljeno: 20.02.19 u 18:52

Vukašin Jovanović je iskoristio povredu saigrača, dobio veću minutaži i opravdao priliku.

Koliko se povećao uticaj mladog srpskog reprezentativca u francuskoj ekipi govore i reči Rikarda Gomeša, trenera tima.

Kako u Bordou tvrde, u mnogome se odnos Jovanovića promenio, ‘više je grizao’ na terenu i davao više sebe. To nije promaklo treneru, a i čelnicima, pa je kapiten mlade reprezentacije Srbije dobio pravu šansu.

– Njegovo okruženje smatra da je bio žrtva i da čak nisu znali šta da mu kažu. Posle pozajmice u Eibaru od januara do juna 2018. gde nije igrao ni jednu utakmicu, Jovanović je hteo po svaku cenu da napusti Bordo na leto. Bio je ljut na sve, seća se Stefan Martan, bivši predsednik Bordoa.

Na leto su Sion i Briž bili najbliži da angažuju Jovanovića, ali su u tom momentu čelnici Bordoa ipak odlučili da ga zadrže uz obećanje da će odigrati od deset do 15 utakmica. Povreda povremenog reprezentativca Brazila Pabla je omogućila Jovanoviću da već utakmicama protiv Gengama i Nanta dođe do desetog, odnosno 11. nastupa ove sezone u prvenstvu.

I dalje je aktuelna ideja da po povratku Pabla Bordo igra sa petoricom u zadnjoj liniji.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter