0
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

ŽELI ‘DUPLU KRUNU’: Napadač Zvezde ne želi ponovo da ode, golovima se upisuje u istoriju kluba!

Objavljeno: 19.02.19 u 10:36

Na 60 utakmica golgeter iz Gane je postigao 47 pogodaka, pa procentualno vodi na listi strelaca ispred Darka Kovačevića.

Poslednjeg dana avgusta Ričmond Boaći se vratio posle šest meseci iz Kine u Crvenu zvezdu, a onda je imao pehove sa povredom i virusom zbog kojeg je smanjenim gasom radio i tokom zimskih priprema.

Kada je sve prošlo kroz testove u Antaliji pokazao je uspon forme i već na otvaranju drugog dela sezone postigao je dva gola. I skor je osam mečeva u šampionatu do sada i osam pogodaka…

Bez obzira što je na Dalekom istoku bio kratko, kako saznaje HotSport, golgeter je imao na stolu ponudu od jednog prvoligaša iz Kine. Nije hteo nazad u Kinu vec mu je želja ‘dupla kruna’ sa crveno-belima, pa će tek na leto, ako dođe dobra ponuda iz Evrope, biti razmatrana.

FOTO: STARSPORT

Reperezentativac Gane polako ulazi u istoriju kluba sa stadiona ‘Rajko Mitic’ pošto procentualno po broju mečeva i golova vodi na ‘vecnoj listi’ strelaca u periodu od raspada SFRJ.

Na 60 utakmica u svim takmičenjima pogodio je 47 puta i iza njega se nalaze Darko Kovačević (62 – 45), Nikola Žigić (110 – 70), Mihajlo Pjanović (148 – 92), Nebojša Krupniković (92 -55), El Fardu Ben (42 – 25)…

Boaći je oborio još jedan klupski rekord pošto je za njegov povratak iz Kine izdvojeno obeštećenje od 2,5 miliona evra, dok ga je Đangsu platio 5,5 miliona evra i svakako da je Crvena zvezda u višestrukom plusu.

Zapratite najjaču sportsku instagram stranicu HotSport. Hvala na poverenju.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter