0
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

ZEMUNCI ODGOVORILI NA PROZIVKE: Nismo ničiji razvojni tim!

Objavljeno: 19.02.19 u 17:48

Povodom trenutne svega što se poslednjih dana dešavalo, oglasio se prvi čovek kluba iz Gornje Varoši.

Dragan Vukoičić je govorio o tome kako klub tradicije poput Zemuna ne bi dopustio da postane bilo čiji razvojni tim i ukalja ugled koji je stečen kroz prethodne godine, a i one teške poput sadašnjih u kojima se nalazi većina srpskih klubova.

– Uvek sa ponosom ističemo da je Zemun klub duge tradicije, a to smo uspeli tako što smo ostajali svoji u najtežim momentima, ali i kad smo stizali do evropskih takmičenja. Bili smo i ostali klub oslonjen na zajednicu u kojoj smo nastali, ali se nikada nismo zatvarali i uvek smo sarađivali sa drugim klubovima. Zahvaljujući takvom odnosu, sačuvali smo Zemun od čestih pokušaja gašenja, te i ovoga puta smatram da treba da stavimo do znanja da Zemun nije ničiji razvojni tim, rekao je Vukoičić.

Kao najveći domaći klubovi, Crvena zvezda i Partizan raspolažu sa velikim brojem kvalitetnih pojedinaca, pa je česta praksa da iz tih timova igrači odlaze na pozajmice kako bi dobili više minuta.

– Nije prvi put da fudbaleri Crvene zvezde dolaze u Zemun na pozajmicu, to smo i ranije često radili, kao i iz Partizana, ili Čukaričkog, a i drugih klubova. Sada imamo pozajmljenog igrača i iz Javora, a u te klubove smo često i prodavali naše igrače i od tih poslova živeli kao klub. To je standardan obrazac ponašanja u svetu fudbala. U slučaju pozajmica u dobitku smo mi, kao i igrači koji imaju priliku da igraju.

U situaciji kakva je sa Ivanom Ilićem i Dejanom Vidićem čiji je talenat dokazan, na dobitku je klub iz Gornje Varoši koji na raspolaganju ima dva velika pojačanja do kraja sezone.

– Zemun u većini slučaja ne bi mogao da priušti igrače koje dobije na pozajmicu, u celokupnom srpskom fudbalu je situacija teška, a mi se trudimo da u takvoj sredini naš klub izgleda što bolje. Imamo dobru saradnju sa Zvezdom koja nam je pozajmila Dejana Vidića i Ivana Ilića i pitanje koje se nameće je – koji klub iz Superlige bi odbio takve igrače? Došli smo u situaciju da budemo proglašeni za nečiju filijalu usled neodgovornih natpisa u medijima, dok se nekim drugim klubovima nije desilo isto iako su imali više igrača Zvezde ili Partizana u svom sastavu.

Dragan Vukoičić je za kraj poentirao:

– Svaku saradnju koju pravimo u interesu je Zemuna, priča o filijali ne postoji, niti će ikada postojati.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter