0
Evrokupovi

FOTO: Twitter, MARCA in English

LIGA ŠAMPIONA: Barsa se ispromašivala, Ter Štegen spasao Katalonce!

Objavljeno: 19.02.19 u 23:11

Lion je uspeo da odoli napadima Barselone i hrabrom igrom u odbrani sačuva svoj gol. 


Barselona je odlično igrala tokom celog meča. Imali su 25 šuteva, naspram pet Liona, ali su se Mesi i družina propisno ispromašivali. Najbolju šansu na meču imao je Lion, nedostajalo je malo sreće da nakon šuta u devetom minutu Lion dođe do vođstva. Ipak, meč je završen bez pobednika, a domaći sastav može da bude zadovoljan. 

Već na zagrevanju Lion je imao peh da se povredi Ferland Mendi. Polušansu imao je Mesi u četvrtom minutu, a njegov udarac iz slobodnjaka završio je iznad prečke. Odmah potom šansu su imali lavovi. Igrao se peti minut, šutirao je Auara, a Ter štegen je majstorski reagovao. Ponovo se istakao golman Barselone četiri minuta kasnije. Šutirao je Martin Terije, a odlično je reagovao nemački golman koji je imao pomoć prečke nakon intervencije.

Oslobodio se malo Lion pritiska Barselone i uspeo da napadne solidno dvaput preko Depaja u 28. minutu. Na drugoj strani, Mesiju je izblokiran udarac sa penala i lopta je završila u korneru.

U nekoliko navrata Barselona je pokušavala da preti sa distance, ali bezuspešno, sa druge strane najopasniji u Lionu bio je Terije koji je imao nekoliko ozbiljnijih šansi da ugrozi gol Ter Štegena, koji je odlično reagovao i do poluvremena sačuvao svoju mrežu. 

Bez uzbuđenja na početku drugog dela, sve do 65. minuta. Luis Suarez je imao priliku da golom prekine post bez gola na gostovanjima, no, nije bio dovoljno precizan. Mesi je odmah u narednom napadu imao dve ozbiljne prilike da doneće vođstvo Barseloni, ali nije bio dovoljno precizan. Šest minuta kasnije Suarez je primio loptu u šesnaestercu, ali je njegov projektil završio pored gola Lopesa. 

Igrao se 78. minut, Alaba je pokušao sa ivice šesnaesterca, ali nije bilo opasnosti po gol Liona. Iako je Barselona prikazala više u napadu, odbrana Liona odgovorila je izazovu i meč je završen bez pobednika. 

LION: Lopes. Duoa, Marselo, Denajer, Mendi, Ndombele, Ouar, Traore (Trusar 69), Depaj, Terije, M. Dembele. 

BARSELONA: Ter Štegen, Alba, Lenglet, Pike, Semedo, Rakitić, Buskets, Roberto, (Vidal 80) O. Dembele (Koutinjo 67), Suares, Mesi

FOTO: Twitter, MARCA in English

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter