0
Evropske lige

A MISLILI STE DA U FUDBALU LETI NOVAC: Rekordan potpis – trista miliona dolara! (VIDEO)

Objavljeno: 19.02.19 u 20:39

Ljubitelji fudbala širom sveta se propisno nerviraju jer iz dana u dan transferi i plate igrača dostižu sve veći stepen ludila, cene fudbalera su otišle narodski rečeno u nebesa, ali ipak plate koje dobijaju igrači u svetu evropskog fudbala nisu ni približne onima koje dobijaju igrači koji se takmiče u MLB ligi, ili, kako je Amerikanci zobu, „Major baseball league“.

Danas je Meni Mačado, igrač koji pokriva pozicije treće baze ili presretača, potpisao ugovor sa ekipom San Dijego Padres na deset godina u vrednosti od nestvarnij tri stotine miliona evra, ili trideset miliona evra godišnje!

Taj ugovor je najveći u istoriji američkog sporta za jednog slobodnog igrača, a ujedno je i najvredniji gledano po zaradi za jednu sezonu, pošto je do sada rekorder bio Đankarlo (ili Majk, zavisi iz kog perioda ga znate) Stenton, koji je dobio 325 miliona, ali za 13 godina.

Što se svetskog nivoa tiče, aktuelni rekorder je bokser Kanelo Alvarez, koji je sa striming servisom DAZN potpisao ugovor vredan 365 miliona dolara, dok iza njega slede Stenton sa 325, Mačado sa 300, a poređenja radi prvi – i jedini – fudbaler na ovoj listi je Garet Bejl sa platom od 146 miliona dolara, na 41. poziciji!

Ispred njega su zvezde NBA lige Stef Kari, Džoel Embid, Džejms Harden, ali i Kimi Raikonen, dosadašnji vozač Ferarija.

(Youtube/ Sports Productions)

Mačado je San Dijego odabrao pre Filadelfija Filisa i Njujork Jenkisa, a oni će mu biti treći tim, pošto je prethodno od 2012. do prošle godine igrao za Baltimor Oriolse, a prošlu sezonu je proveo u Dodžersima iz Los Anđelesa.

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter