0
Evrokupovi

FOTO: STARSPORT

LIGA ŠAMPIONA: Bajern izdržao, odluka u Minhenu (VIDEO)

Objavljeno: 19.02.19 u 22:51

Fudbaleri Bajerna iz Minhena uspeli su da odole naletima Liverpula i sačuvaju svoju mrežu u prvom meču osmine finala Lige šampiona odigranom na Enfildu.

Izabranici Jirgena Klopa utakmicu su otvorili izuzetno agresivno, željni da što pre dođu do gola, ali sem visokog presinga i povremene smušenosti odbrane tima iz Minhena nije bilo prilika, mada je u 7. minutu malo nedostajalo da Manuel Nojer pokloni gol protivniku.

Prvu priliku videli smo u 12. minutu, kada je Salah uspeo da dođe do jedne duge lopte, šutira, ali nedovoljno dobro da bi savladao Nojera. Uzvratio je Bajern, Gnabrijev centaršut završio je tako što je pogodio Matipa, krenula ka golu, ali se na putu pukom srećom isprečio Alison Beker i sprečio da uđe u gol. U nastavku odbrana je uspela da izblokira pokušaj Kimiha iz odbitka.

U 16. minutu Mane je dobio loptu na ivici kaznenog prostora, uspeo da se probije i uputi šut, ali nije bio precizan, da bi usledila kontra, greška Alisona, ali je Komanov pokušaj završio na spoljnom delu mreže.

Do naredne šanse čekali smo osam minuta, kada je Aleksander-Arnold centrirao, a Salah sa druge stative loptu poslao pored gola. 

Veliku priliku promašio je Mane u 33. minutu, kada je posle kombinovanja i šuta Keite lopta izblokirana, stigla do Manea, ali on iz okreta nije uspeo da je pošalje u gol.

Tri minuta kasnije Gnabrijev pokušaj Alison je prosledio u korner, sa druge strane Mane je u 38. pokušao makazicama, ali nije bio precizan, kao ni Matip u 40. minutu, nakon akcije Firmina i Salaha.

Početkom drugog poluvremena Levandovski se našao u izglednoj situaciji, ali je Fabinjo dobro reagovao i sprečio ga da zatrese mrežu Liverpula. 

Nije ekipa Jirgena Klopa uspevala da u drugom delu ponovi igru iz prvog poluvremena, pa izuzev šuta Gnabrija sa dvadesetak metara koji je zamalo bio neprecizan nismo videli šansu sve do 85. minuta, kada je Mane još jednom probao, ovog puta glavom, ali je Nojer ponovo bio nesavladiv.

Na kraju, prvi meč ova dva kluba okončan je bez golova, pa ćemo na pitanje ko će među osam najboljih dobiti u Minhenu, 13. marta.

Liga šampiona, osmina finala 

Rezultati

Liverpul – Bajern Minhen 0:0

Lion – Barselona 0:0

 

 

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter