0
Evropske lige

SPORTSKA TRAGEDIJA U ITALIJANSKOM FUDBALU: Na stogodišnjicu postojanja jedan od najstarijih klubova izbačen iz lige

Objavljeno: 18.02.19 u 19:56

Italijanski fudbal doživeo je danas veliki udarac, pošto je jedan od najstarijih klubova sa „čizme“ izbačen iz treće lige.

Klub pod imenom Pro Pjaćenca, osnovan davne 1919. godine, po drugi put za šest godina nalazi se pred bankrotom.

Ova ekipa je u nedelju odigrala prvenstveni meč protiv Kunea, izgubila 20:0 jer je nastupila sa samo osam igrača. 

Razlog? Činjenica da Pjaćenca nije imala novca da plati kaznu koju bi dobili da su predali utakmicu.

Ovog bivšeg člana elitnog ranga tokom čitave sezone drma velika kriza, fudbalri nisu plaćeni od samog početka takmičenja, te je na megdan Kuneu izašlo sedam tinejdžera uz fizioterapetua, bez trenera. 

Postojala je mogućnost da im budu oduzeti bodovi uz finansijsku kaznu, ali s obzirom na to da je malo verovatno da će se situacija promeniti u narednim nedeljama, čelnici Serije C su odlučili da ovu ekipu izbace iz lige, dosadašnje rezultate izbrišu, pa na kraju neće ni biti uračunati u tabelu.

Ova prava sportska tragedija postaje još veća u momentu kada se klubovi iz Kine i širom Evrope razbacuju milionima, dok omaleni klub iz Italije, umesto svečanosti zbog proslave 100 godina od osnivanja prvobitne Pjaćence, ugašene 2013. godine, po drugi put za šestgodina, a ovog puta čini se i trajno, stavlja katanac na svoje prostorije.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter