0
Košarka

ORGANIZATORI KAPA DOLE: Kup Radivoj Korać protekao bez incidenata, učesnici oduševljeni (FOTO) (VIDEO)

Objavljeno: 18.02.19 u 16:00

Niš je još jednom bio domaćin završnog turnira Kupa Radivoj Korać, organizacija je prošla u najboljem redu, a osim par polomljenih stolica i nekoliko ubačenih baklji, nije bilo većih eksesa. 

Hotsport je bio na licu mesta. Vreme je da sumiramo utiske. Uverili smo se u to koliko pažnje poklanjaju organizatori da sve prođe u najboljem redu. Pripreme za turnir počele su mnogo pre samog početka, a probleme koji su tokom turnira nastajali, tim entuzijasta i ljudi koji zaista vole košarku, na čelu sa predsednikom organizacionog odbora Urošem ParlićemDušanom Projovićem, Aleksandrom Jocićem, Milicom Stefanović, Vedranom Tomić, Markom Ristićem, Tamarom Ristić i Aleksandrom Projović rešavala je ekspresno brzo. 

FOTO: STARSPORT

U niškoj dvorani sportova boravio je sam krem srpske košarke, od brata proslavljenog Radivoja, Đorđa Koraća, selektora Saše Đorđevića, Igora Rakoćevića, Dejana Tomaševića, Predraga Danilovića… Svaki meč, a posebno finale imali su notu zabave koju smo obično viđali samo na NBA i parketima najbogatijih evroligaša. Pred finalni meč himnu je odsvirao Vojni orkestar Republike Srbije koji je nastupao u Rusiji pred Vladimirom Putinom na Crvenom Trgu. 

Navijačka bitka viđena je na tribinama, ali u znaku pesama klubova, a začinjena odličnom borbom na terenu. Kao i mnogo godina ranije, Kup Radivoj Koraća imao je i humanitarnu notu, te su gosti turnira bili članovi Nurdora, kao i ustanove Mara u Nišu, a crveno i crno-beli su udruženjima darovali potpisanu loptu, kao i mnogo drugih poklona. 

Bilo je navijača iz cele Srbije, od Subotice, do Vranja, a i šire. Kartu više tražili su navijači iz Bosne, Crne Gore, Makedonije i Bugarske. Niš je još jednom bio prestonica košarke, a ceo turnir protekao je u najboljem redu, a za to su zaslužne i rigorozne mere bezbednosti kojima su navijači bili podvrgnuti pri ulasku, valja pomenuti i to da nijedan jedini incident nije viđen oko hale, a ni u samoj areni. 

FOTO: HOTSPORT

Finale je donelo derbi, koji se može porediti sa utakmicom koju je Partizan odigrao u Zagrebu protiv Cibone. Stotinke su odlučivale o pobedniku, a svi učesnici, igrači, treneri, novinari, osoblje na turniru… iz Niša nose najlepše utiske. Nakon turnira učesnici su domaćine pozdravili pozdravom, ‘vidimo se naredne godine’ očigledno je da košarka voli Niš, a i Niš košarku. 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter