0
Košarka

FOTO: HOT SPORT

DRAMA U FINALU MINI KUPA: Partizan stigao zaostatak od 22 poena i promašio šut za pobedu – pehar ide na Mali Kalemegdan!

Objavljeno: 17.02.19 u 13:58

Pioniri Crvene zvezde pobednici su Kupa za ovu godinu.

Oni su u finalu savladali rezultatom 73:72 (25:25, 19:6, 16:13, 13:28) ekipu Partizana.

Tokom prve četvrtine bolji utisak ostavili su crno-beli, ali se igrači Zvezde brzo bude i trojkom u finišu tog dela igre sa pola terena stižu rivala. Nakon toga dobrom odbranom crveno-beli stižu do prednosti od 13 poena, sa kojom se otišlo na odmor. U nastavku je razlika bila veća, pa je sredinom trećeg perioda ona iznosila 22 poena, nakon serije 36:9.

FOTO: HOT SPORT

Delovalo je usled velike razlike da je posao završen i da će crveno-beli lako stići do novog pehara. Međutim, košarkaši Partizana dobrom igrom, te serijom poena uspeli su da prednost prvo smanje na četiri, da bi nakon toga trojkom Ilije Milijaševića crno-beli stigli na pola koša razlike.

Crveno-beli su se totalno ‘izgubili’ i u narednom napadu dozvolili su da im istekne predviđeno vreme. Igrači Partizana imali su 12 sekundi do kraja, akcija je odigrana za Milijaševića koji je bio njihov najbolji igrača danas, ali njegov šut sa leve strane nije bio precizan.

(VIDEO:YouTube/HOT SPORT)

U pobedničkom sastavu najbolji je bio Vladimir Pavlović sa 26 poena i šest skokova, te osam dodavanja, dok je Viktor Matić postigao 12, a Uroš Malavarzić 11 poena. Ilija Malijašević je za crno-bele nanizao 38 poena, a uz to imao je i devet skokova, dok je Šarenac ubacio 13.

(Iz ‘Čaira’ – Aleksandar Ilić)

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter