0
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: Cedevita

PRED NASTAVAK ABA LIGE: Budućnosti i Cedeviti trofeji u kupovima!

Objavljeno: 16.02.19 u 21:33

Ekipi iz Zagreba ovo je šesti vezani trofej u ovom takmičenju.

Košarkaši Budućnostiosvojili su Kup Crne Gore pobedom nad ekipom Sutjeske rezultatom 85:71.

Do prvog trofeja u sezoni Plavi su u stigli pobedom nad Nikšićanima i na taj način opravdali ulogu favorita. Treba istaći sjajnu timsku igru i 21 asistenciju ekipe Jasmina Repeše, u tom segmentu dominirao je Kol sa deset uspešnih dodavanja. Najefikasniji u redovima šampiona ABA lige bili su Džekson i Sead Šehović sa po 16 poena. Sutjesku je predvodio Nikola Pavlićević sa 29 postignutih poena, on je ujedno i najbolji strelac završnog turnira. Za najkorisnijeg igrača Kupa Crne Gore proglašen je Noris Kol.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Proslava titule ! 🙂🏆

A post shared by KK Budućnost VOLI (@buducnostvoli) on

U finalu turnira Kupa Krešimira Ćosića u Splitu Cedevita je svladala Cibonu 89:74 i tako osvojila svoj šesti naslov pobednika Kupa zaredom i sedmi ukupno. Za najkorisnijeg igrača turnira proglašen je bek Cedevite Filip Krušlin, koji je u finalu šutirao za tri 7 od 11 i upisao 21 poen. Karlo Žganec upisao je protiv Cibone 13 poena i sedam skokova, a 13 poena upisao je i Toni Katić, dok su Cibonu predvodili Damir Markota sa 16 poena i osam skokova te Roko Rogić sa 14 poena i četiri skoka.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Oh what a feeling! 🏆🎉 #samojako 🔶⚫

A post shared by KK Cedevita Zagreb – official (@kkcedevitazg) on

Naredne sedmice usled reprezentativnih obaveza neće se igrati mečevi ABA lige, dok se timovi sa Jadrana na parket vraćaju prvog vikenda marta.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter