0
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

SLS: Kakvo ‘otvaranje’ prolećnog dela – moćni Voždovac razbio Napredak! (FOTO)

Objavljeno: 15.02.19 u 18:58

Fudbaleri Voždovca pokazali su ozbiljnu nameru da se u narednih deset kola izbore za plasman u plej-of, pošto su na svom terenu u prvom meču 22. kola Superlige Srbije blago rečeno pregazili Napredak 4:0. Stuparević dvostruki strelac.

U kom pravcu će teći meč moglo se naslutiti več na samom početku.

U četvrtom minutu meča Lazar Arsić je, nakon greške Ndiajea, došao do kaznenog prostora Napretka, neometan šutirao sa desetak metara, ali nije bio precizan pa je prva ozbiljnija šansa otišla u nepovrat,

Voždovac je poveo u devetom minutu preko Miloša Mihajlova, koji je iskoristio centaršut Lazara Arsića iz kornera i neometan sa nekoliko metara zakucao loptu u suprotni ugao mreže tima iz Kruševca.

FOTO: STARSPORT

U 19. minutu Voždovac je poveo sa 2:0 nakon što je Stuparević nakon slobodnog udarca od Dragoljuba Srnića dobio sjajnu loptu u prostor, a zatim rutinski poslao loptu pored Petrovića za 2:0. Samo tri minuta kasnije Voždovac je rešio pitanje pobednika, pošto je nakon akcije Sikimića i centaršuta Stuparevića Mašović na drugoj stativi zakucao loptu u mrežu.

Stali su tu na loptu igrači Voždovca, pa ozbiljnijih uzbuđenja nije bilo do kraja prvog poluvremena. Početkom drugog Kruševljani su zaigrali nešto angažovanije, ali nisu uspevali da „otključaju“ mrežu domaćeg sastava, dok je višak prostora Stuparević u 68. minutu iskoristio da jednu kontru okonča svojim drugim pogotkom i tako i definitivno reši bilo kakvu dilemu, ako je i postojala do tada.

FOTO: STARSPORT

Ono što je sigurno jeste da Voždovac ističe ozbiljnu kandidaturu da ne samo bude hit proleća, već i da u preostalih devet kola učini nemoguće i nadoknadi zaostatak od devet bodova u odnosu na Vojvodinu i Proleter, te da se domognu mesta koje vodi u plej-of. 

Ukoliko, pak, „zmajevima“ to ne pođe za rukom, čini se da su bez ikakve dileme napravili izuzetno ozbiljnu bazu za sezonu 2019/2020. 

Što se ove sezone tiče, Voždovac je zabeležio šestu pobedu i stigao do 22. boda, šest manje uz meč manje u odnosu na Vojvodinu Proleter, a 11 manje od današnjeg rivala, koji zauzima šesto mesto na tabeli Superlige.

Superliga Srbije, 22. kolo

petak

Voždovac – Napredak 4:0 (3:0)
(Mihajlov 9, Stuparević 19, 68, Mašović 22)

subota

13.00 Bačka – Partizan
14.00 Mačva – Mladost
14.00 Proleter – Radnik
15.00 Radnički – Čukarički
16.00 Crvena zvezda – Vojvodina 

nedelja

14.00 Dinamo – Spartak
14.00 Rad – Zemun

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter