0
Evropske lige

FOTO: STARSPORT

NOVICA MAKSIMOVIĆ U PANIONISU: Transfer bivšeg igrača Vojvodine i Hajduka iz Kule

Objavljeno: 15.02.19 u 15:34

Iskusni srpski vezista Novica Maksimović novi je član grčkog Panioniosa za koji je već odigrao prve prvenstvene minute.

On je u Atinu stigao iz kazahstanskog Atiraua za koji je nastupao prethodne dve sezone.

-Stigao sam pre dve nedelje i uspeo sam da se uklopim. Sve ide veoma brzo jer je prvenstvo u toku, pa sam tako već i debitovao. U ekipi imamo još par momaka sa naših prostora koji su mi pomogli da se što pre adaptiram – ističe Maksimović.

Prvenstvene ambicije kluba su što bolji plasman u eliti, ali isto tako i da se u nacionalnom Kupu ode što dalje. Maksimović je u Panionios stigao iz kazahstanskog Atiraua.

-Proveo sam tamo dve lepe sezone. Prve sam proglašen za igrača godine i najboljeg strelca, dok je druge bilo nekih određenih promena. Ugovor mi je istekao, pa je došlo i vreme za nove izazove – zaključuje Maksimović.

U transferu Maksimovića u Panionios učestvovao je nekadašnji centarfor Miljan Mrdaković, zajedno sa partnerima Živkovićem i Kljajevićem. Fudbalski globtroter posle završene uspešne igračke karijere ostao je u fudbalu i nastavio da radi kao agent. Novu karijeru uspešno gradi.

– Izuzetno sam srećan što je došlo do transfera Novice Maksimovića u veliki klub, kakav je grčki Panionios, jer je u pitanju jedan od najomiljenijih saigrača iz mojih igračkih dana. Nijedan početak nije lak, pa ni ovom mom novom pozivu, ali mi je drago što sam i posle fudbalske karijere ostao u tom svetu. Volim da sarađujem sa igračima koje dobro poznajem i igrački i karakterno. Nadam se da ću u mom novom poslu pronaći mlade igrače, voditi ih kroz karijere i učiniti ih veoma uspešnim – kaže Miljan Mrdaković.

Maksimović je u dosadašnjoj karijeri nosio dresove Hajduka iz Kule, Novog Sada, Slobode iz Užica, Spartaka, Vojvodine, mađarske Pape i kazahstanskog Atiraua. Podsećamo da je Mrdaković u svojoj bogatoj igračkoj karijeri bio član čak 22 kluba u zemlji i inostranstvu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter