0
Domaći fudbal

FOTO: FK Čukarički

MILADIN STEVANOVIĆ: Radnički je vrlo kvalitetan, čeka nas težak meč u Nišu

Objavljeno: 15.02.19 u 16:13

Čukarički će 2019. godinu započeti gostovanjem Radničkom, na stadionu „Čair“, meč je na programu u subotu, sa početkom u 15 časova.

Bze ikakve dileme, biće ovo derbi 22. Kola Super lige, s obzirom da se sastaju klubovi koji su pretendenti na visok plasman i pozicije koje na kraju sezone vode u evropska takmičenja.

U prvom delu sezone jedan od najstandardnijih u timu Brđana bio je desni bek Miladin Stevanović, mladi reprezentativac Srbije. I u Nišu će biti jedan od najvećih Krunićevih aduta.

– Radnički je jedan od najtežih rivala u domaćem šampionatu, uz Partizan i Crvenu zvezdu. Gostovanje u Nišu je specifično, očekuje nas teška utakmica, ali tako je bilo protiv istog rivala i u prvom delu sezone na Banovom brdu. Mislim da smo bili bolji rival, nesrećno smo ispustili pobedu. U dobroj smo formi, pokazali smo to na pripremama na Kipru, o tome govore i rezultati prijateljskih utakmica. Posebno me zadovoljnim čini generalna provera protiv Levskog, koji ima izuzetno kvalitetan tim. Isti slučaj je i sa Nišlijama, odlično su igrali, tako da očekujem zanimljiv meč – istakao je Miladin Stevanović.

Desni bek belo-crnih je potom govorio o kvalitetima Nišlija, trenutno drugoplasiranog tima elitnog karavana:

– Po onome što je prikazao, Radnički je zasluženo na drugom mestu, ispred Partizana. Ali, svako ima mane, pa i oni. Svakako su dobar tim, sa nekoliko iskusnih igrača, predvođenih Drinčićem, kojeg odlično poznajemo, s obzirom da je bio u Čukaričkom. Isto važi i za trenera Lalatovića, čiji stil igre nam je prilično poznat. Istakao bih još nekolicinu iskusnih igrača, pre svih Todorovskog, Haskića, Grbića, ali i plejadu mladih prvotimaca Radničkog, Pankova odlično poznajem, Ranđelović je pokazao kvalitet… Uglavnom, u Nišu je najbitnije da ne pravimo greške, pogotovo mi u zadnjoj liniji, drugim rečima, da rivalu ništa ne poklanjamo.

Sa druge strane, Čukarički je tokom zimskog prelaznog roka ostao bez nekolicine iskusnih igrača, Darka Zorića, Nenada Kisa, Petra Bojića, klub je napustio i Nemanja Belaković.

– Nedostajaće nam igrači koji su otišli, ali to ne treba da nas poremeti. Iskreno, mene su prijatno iznenadili naši omladinci, neke od njih i nisam toliko poznavao. Dobili su šansu na Kipru u nekoliko mečeva. Prethodno su već standardni članovi prvog tima postali Đorđević, Šapić, Tedić. Sada su u prvi plan iskočili još neki momci, da ih ne nabrajam, nekoga ću zaboraviti. Na njih može da se računa, ne samo u budućnosti, već i u skorijem vremenskom periodu, možda već u Nišu.

Poslednjeg dana priprema na meču protiv Levskog povredio se najiskusniji u timu, Darko Puškarić. S obzirom da je još ranije bilo poznato da će meč u Nišu zbog suspenzije i crvenog kartona u duelu sa Crvenom zvezdom, najdeficitarnija je pozicija štopera.

– Smanjen nam je igrački kadar, pa nam je svaki igrač od velike važnosti. A da ne govorim o Darku Puškariću. Imamo samo trojicu-četvoricu starijih igrača, čak mi sa 22-23 godine, u tu grupu spadam ja, Bogosavac, Ovusu, jesmo među iskusnijima. Ali, mladost kluba je veliki plus za budućnost.

Čukaričkom je trenutno u fokusu meč protiv Radničkog u Nišu, ali raspored do početka plej-ofa će biti paklen za Brđane.

– Tačno, slobodno mogu da kažem da nas čeka izuzetno teška polusezona, čak mislim i tri-četiri puta teža nego što je bilo tokom jeseni. Svaki meč će biti težak, ali sada mislimo samo o Radničkom. U međuvremenu smo eliminisani iz Kupa Srbije, što svakako nije bilo u planu. Ali, kad se već to dogodilo, fokusiraćemo se samo na prvenstvo. Prošle godine smo jurili Evropu na oba fronta, pa nismo uspeli. Neka sada bude drugačije.

Prevashodni cilj Čukaričkog je četvrto mesto, svestan je Stevanović ko su njegovom klubu najveći konkurenti. Ali, desni bek ističe da Brđani neće propustiti priliku za nešto više, ako im se ukaže.

– Želimo da ostanemo na četvrtom mestu. Po mom mišljenju, najveći konkurent će nam biti lučanska Mladost, vrlo su kvalitetni, odlično su se pojačali. Napredak je takođe tu negde, ali su im otišla dva ključna igrača. Opet, sa druge strane, kad se bodovi podele, ni Radnički i Partizan neće biti daleko. Od ta dva tima nismo izgubili, to dovoljno govori da možemo sa svima da se nismo. Iskreno, samo je Crvena zvezda trenutno daleko ispred svih – zaključio je Miladin Stevanović.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter