0
Ostali sportovi

DERBI U KRAGUJEVCU: Vaterpolisti Radničkog najavljuju spektakl sa Primorjem

Objavljeno: 15.02.19 u 17:11

U derbiju drugog kola Lige 6 za plasman u Regionalnu A1 lig, vaterpolisti Radničkog dočekuju ekipu Primorja iz Rijeke, u subotu, od 20 časova, u Sportskom centru „Park“.

Ovosezonsku izuzetno uspešnu „plovidbu Jadranom“, Kragujevčani su započeli upravo iz Rijeke, gde su u poslednja tri minuta meča, serijom 3:0, od „minus dva“ došli do pobede – 10:9.

– Pobedili smo Primorje u prvom kolu, ali to ništa ne znači, jer su kao i mi, dosta napredovali. Pored toga, kadrovski su još jači, međutim i mi smo se uigrali i potpuno smo druga ekipa u odnosu na početak sezone. Ko bolje uđe u meč i pokaže veću želju, ima veće šanse za pobedu. Favorita nema, ali prednost domaćeg bazena je na našoj strani i pozivam publiku da dođe u što većem broju i pomogne nam da osvojimo važne bodove – rekao je Lazar Dobožanov, golman reprezentacije Srbije i Radničkog.

Sa 31 bodom Radnički trenutno zauzima drugu poziciju i zaostaje samo dva za vodećim Solarisom, a zahuktalo Primorje uprkos tome što ima sedam poena manje od Kragujevčana, ima šanse da se umeša u borbu za viši rang i sigurno je da se neće predavati do samog kraja.

– Očekuje nas jako bitna i teška utakmica u borbi za prvo mesto. Bodovi koliko znače nama, toliko i njima. Dobro smo trenirali, imali i sparing sa Partizanom i mislim da smo spremni za ovu utakmicu. U prvoj utakmici smo pobedili, uz malo sreće, a sada očekujem još jednu neizvesnu i zanimljivu predstavu – kazao je Nemanja Stanojević, juniorski reprezentativac iz redova Radničkog.

Sa tri Jadranske lige, dva domaća šampionata, tri Kupa i dve titule vicešampiona Evrope, Primorje je jedan od najtrofejnijih hrvatskih timova u ovoj deceniji.

– Primorje je pre početka takmičenja bilo jedan od dva najveća favorita za prvo mesto. Radi se o velikom klubu, odličnoj ekipi sa vrhunskim trenerom. Sigurno je da ne dolaze ovde sa belom zastavom, ići će na pobedu i mi moramo da ih u tome sprečimo. Igrali smo nešto lošije u poslednjih mesec dana, ali se nadam da ćemo ući u formu i pružiti našu najbolju igru – istakao je Jugoslav Vasović, direktor Radničkog.

Vasović je dao svoje viđenje i na pitanje o gorućoj temi u Regionalnoj ligi – incidentu koji su pretrpeli igrači Crvene zvezde u Splitu i dopisu klubova i Vaterpolo saveza Srbije članovima UO RVL i Povereništvu za takmičenje u kom se traži da gostovanja srpskih klubova budu na više od 200 kilometara udaljenosti od Splita.

– Podržali smo Savez i Zvezdu u molbi koja je poslata Hrvatima. Smatramo da to nije preterano odricanje i nadamo se da će doći do kompromisa, jer želimo da igramo ovu ligu, kao i svi srpski klubovi. Situacija je ozbiljna i nadamo se da ćemo sa partnerima iz Hrvatske uspeti da nađemo zajednički jezik – zaključio je Vasović.

Zbog velikog interesovanja publike i ograničenog kapaciteta bazena, kragujevački klub deli besplatne ulaznice za ovaj meč, a one se mogu podići  u Kafe-baru „Sonas“, na info pultu bazena, kao i u kancelariji KVK Radničkog.

Vaterpolisti Radničkog danas su bili deo akcije NURDOR-a, povodom Svetskog dana dece obolele od raka, koja se održava pod sloganom „I ja se borim“. Kragujevački vaterpolisti su najpre u saradnji sa Kafe-barom „Sonas“ podržali akciju plaćanjem kafe SMS-om na broj 1150, a zatim su prisustvovali i centralnoj manifestaciji na Trgu kod Krsta.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter