0
Ostali sportovi

VSS STAO UZ KLUBOVE: Do kraja sezone ne želimo da gostujemo u Splitu!

Objavljeno: 13.02.19 u 16:52

Srpski klubovi uputiki su dopis Regionalnoj ligi.

Oni navode da do kraja sezone ne žele da igraju u Splitu, kao i u mestima koja su od toga grada udaljena manje od 200 kilometara.

Nakon incidenta koji je prethodio utakmici između Moranra i Crvene zvezde i napada tamošnjih huligana na igrače beogradskog kluba, u Kući vaterpola sastali su se predstavnici klubova, kao i čelnici krovne organizacije. Epilog ovog sastanka je dopis koji je upućen na adresu svih klubova koji učestvuju u Regionalnoj ligi, kao i Upravnom odboru i Povereništvu za takmičenje same lige, a mi vam prenosimo u celosti:

Poštovani sportski prijatelji

Svi smo svesni događaja koji su se odigrali u Splitu 9.2.2019. pred odigravanje utakmice 12. kola VK Mornar – VK Crvena zvezda gde su napadnuti sportisti VK Crvena zvezda hladnim oružjem, od strane grupe huligana.

Nažalost, taj napad huligana bio je motivisan etničkom mržnjom, što u svakom slučaju predstavlja najteži mogući vid nasilja. Samo pukom srećom po sve nas, taj napad se nije završio tragičnim ishodom. Ono što nas ohrabruje su izjave osude svih relevantnih faktora u Hrvatskoj, kako političkih tako i sportskih, kao i brza reakcija hrvatske policije. Iskreno verujemo da se neće samo na tome završiti već da će počinioci ovog zlodela biti najstrože kažnjeni.

Inicirano gore navedenim rukovodstvo Vaterpolo saveza Srbije je održalo sastanak sa predstavnicima srpskih klubova, učesnika RVL kako bi analizirali novonastalu situaciju i preduzeli odredjene korake.

Kao zakljulak tog sastanka donešen je jedinstven stav svih srpskih klubova, učesnika RVL da do kraja tekuće sezone ne učestvuje na sportskim borilištima u gradu Splitu kao i sportskim borilištima koji se nalaze na udaljenosti ne manjoj od 200 kilometara od Splita iz bezbednosnih razloga. Za VK Crvena zvezda je u ovom trenutku neprihvatljivo da gostuje u Splitu, što su jednoglasno podržali ostali klubovi iz Srbije, učesnici RVL, te vam ovim putem upućujemo molbu da nam izađete u susret i omogućite da se preostale utakmice planirane na pomenutom području izmeste kako bi na taj način završili već započeto takmičenje.

Molimo vas da nam odgovorite do utorka 19. februara, stoji u saopštenju izdatom nakon današnjeg sastanka.

Podsetimo, u napadu huligana na vaterpoliste najteže je prošao golman crveno-belih Aleksando Kralj, koji je morao da skoči u more u begu od napadača, dok su Vasić i Maksimović sa povredama uspeli da pobegnu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter