0
Ostali sportovi

LEN O DEŠAVANJIMA U SPLITU: Odvratno, a mi vam dali domaćinstvo Evropskog prvenstva!

Objavljeno: 12.02.19 u 18:43

Vaterpolo svet bruji o huliganskom piru u Splitu, a danas se oglasila i evropkska pivačka organizacija LEN.

Osude na ružne slike iz Splita stižu iz svih delova Evrope. Danas se saopštenjem oglasila i krovna evropska vaterpolo i plivačka organizacija LEN. Oni osuđuju napada u kom su povređeni vaterpolisti Crvene zvezde, a koji se dogodio u subotu u Splitu.

– Iako se ovaj odvratan napad dogodio na događaju koje ne organizuje LEN, smatramo da je potrebno naglasiti koliko je važno sprečiti bilo šta slično u budućnosti, posebno zbog toga što će Split biti domaćin Evropskog prvenstva u vaterpolu 2022. godine – stoji u saopštenju LEN-a.

Predsednik LEN-a Paolo Bareli naveo je da su evropski vodeni sportovi „uvek delili vrednosti međusobnog razumevanja i prihvaćanja nacija“.

– Sport ujedinjuje, ne deli. Sportisti i timovi mogu biti rivali, ali nikada neprijatelji. LEN je posvećen primeni ovih principa i očekuje da ih svi poštuju, uvek i svuda – izjavio je Bareli.

LEN čeka ishod istrage i „snažno veruje da neukisni čin manjine neće uticati na mirne sportske odnose Srbije i Hrvatske, dve velike vaterpolo nacije“.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter