0
AdmiralBet ABA Liga

Kosarka Basketball ABA season 2018-2019 Crvena Zvezda v FMP Zeleznik Billy Baron and head coach Milan Tomic (R) Beograd, 19.01.2019 foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

HOTSPORT ANALIZA: Ko od Zvezdinih stranaca najverovatnije propušta Kup Radivoja Koraća?

Objavljeno: 12.02.19 u 20:00

Jedno o pitanja koje muče navijače Crvene zvezde pred turnir Kupa Radivoja Koraća jeste u kom sastavu će tim Milana Tomića nastupiti. Crveno-beli od 16 košarkaša u ekipi imaju šest stranaca ne računajući Kej Si Riversa, izvesno je da će neko morati da propusti ovo takmičenje, a pitanje je – ko?

Odgovor bi u mnogome mogao da zavisi od toga da li će Majkl Odžo dobiti srpski pasoš, kao što je nezvanično bilo najava. Kako za sad snažni Nigerijac nije postao državljanin republike Srbije, u ovom tekstu ćemo se bazirati na trenutnom stanju stvari, dok ćemo na kraju prokomentarisati i mogućnost da Odžo zapravo u Nišu nastupi kao domaći košarkaš.

S obzirom na to da je praktično tek stigao, Crvena zvezda će u Nišu izvesno igrati bez Riversa, pa je na Tomiću da preseče ko mu od šestorke Džo Reglend, Bili Beron, Stratos Perperoglu, Maik Cirbes, Mohamed Faje, Majkl Odžo nije potreban. Ako Odža računamo kao košarkaša iz inostranstva, Tomić će morati da se odrekne dvojice igrača.

Sigurni putnici

Džo Reglend

Plej Crvene zvezde na ovom spisku je samo zato što ima inostrani pasoš, ali šansa da Tomić odluči da u Nišu nastupi bez Reglenda pratkično da ne postoji. 

FOTO: STARSPORT

Bili Beron

Isto kao i sa Reglendom, Tomić se sjajnog šutera sigurno neće odreći u borbi za drugi trofej u sezoni. Beron se, poput sunarodnika, nalazi u blagoj krizi ali je pokazao znake živosti u poslednje dve utakmice, te je njegovo mesto u sastavu zacementirano.

Stratos Perperoglu

FOTO: STARSPORT

Slobodno možemo reći lider ove ekipe u Zvezdu je stigao kako bi pomogao ekipi u borbi za trofeje. Tokom sezone je bio najbolji kada god je bilo potrebno, često je sam vukao ekipu, pa je i Grk siguran putnik u Niš.

Maik Cirbes

FOTO: STARSPORT

Nemac nije opravdao očekivanja navijača ove sezone, iako mu je karijera u velikom padu od odlaska u Makabi. Ipak, Cirbes je i kao takav najbolji centar crveno-belih, verovatno i najbolji centar ABA lige kad igra kako je dokazao da ume. Veliko iskustvo, hladna glava, mirna ruka… nema zbora, Cirbes je četvrti „legionar“.

Propuštaju Kup Radivoja Koraća

Kej Si Rivers

Rivers je stigao kako bi pomgao Zvezdi pre svega u ABA ligi i vratio crveno-bele u Evroligu. Da je došao ranije, možda bi i bio u sastavu, ovako, Tomić će Amerikanca ostaviti u Beogradu kako bi se aklimatizovao, pa će debi imati protiv Partizana u okviru 20. kola ABA lige, 2. ili 3. marta.

Mohamed Faje

FOTO: STARSPORT

Pre povrede Faje je bio prava zver pod obručima i jedna od glavnih pokretačkih snaga tima. Nakon oporavka i povratka na parket, kao da je umesto njega došao neki drugi igrač, te od partija koje je pružao nema ni traga. Nije isključeno da su Senegalcu neophodni treninzi, da bi mu prijao i odmor, te je Faje, uz Riversa, drugi igrač crveno-belih koji će propustiti takmičenje u „Čairu“. Pogotovo jer na poziciji četiri sve bolje igra Boriša Simanić, a tu je i Stratos Perperoglu da pomogne ukoliko zatreba.

Još uvek nije poznato

Majkl Odžo

FOTO: STARSPORT

Nigerijca odlikuje velika snaga ali nije mnogo toga pokazao u dresu tima sa Malog Kalemegdana, nije uspeo ni da se pored lošeg Maika Cirbesa izbori za mesto prvog centra, pa je uz Fajea Odžo gotovo sigurna „žrtva“ pravila o četiri strana košarkaša u domaćim takmičenjima. No, kao što napisasmo na početku teksta, s obzirom na to da postoji mogućnost da Odžo do kraja roka za registrovanje (sreda, 14 časova) dobije državljanstvo, ukoliko se to dogodi Tomić će na raspolaganju imati i njega. 

Projektovani tim Crvene zvezde za Kup Radivoja Koraća 2019. godine

Džo Reglend, Bili Beron, Stratos Perperoglu, Maik Cirbes, Dejan Davidovac, Ognjen Dobrić, Boriša Simanić, Dušan Ristić, Nemanja Nenadić, Marko Kešelj, Branko Lazić, Aleksa Radanov, Majkl Odžo*

HotSport možete pratiti i na Instagramu – hvala na poverenju!

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter