0
Ostali sportovi

FOTO: STARSPORT

VATERPOLISTI ZVEZDE OTVORILI DUŠU: Spašavali smo živu glavu! Na Rivi su megafonom pozivali na linč Srba (FOTO)

Objavljeno: 11.02.19 u 14:40

Konferenciji u Beogradu prisustvovali su napadnuti vaterpolisti Crvene zvezde, koji su objasnili do detalja kako je došlo do napada huligana u Splitu.

Golman Aleksandar Kralj je na poznatom snimku u moru, u koje je uskočio kako bi pobegao od pomahnitalih huligana, koji su ga jurili. On je najpre objasnio kako je došlo do incidenta i da je sve ‘zakuvao’ konobar u kafiću u koji su igrači seli.

– Seli smo u kafić, prvi u kojem smo videli mesto. Nosio sam dugačku jaknu i ovu majicu, nisam se bio zakopčao i verovatno je konobar primetio grb Crvene zvezde. Sedeli smo tu, konobar nam je prišao: ‘Kakav je to grb, o čemu se radi?’. Odgovorio sam mu da sam vaterpolista Zvezde i da sam došao na utakmicu i da sam seo u kafić da popijem kafu. On mi je, preteći, rekao: ‘Dobro, popij to’. Najpre sam se nasmejao, na šta mi je konobar odbrusio: ‘Nije nikakva šala’. Potom sam predložio drigovima da promenimo kafić – ispričao je Kralj.

Potom je pričao kako su ga huligani napali.

– Udarali su me šakama, ne znam ni ja čime sve. U tom čitavom haosu, ja sam najteže prošao, jer mi je u tom rvanju skinuta je jakna, pošto je nisam zakopčao i nasred rive sam ostao u Zvezdinoj trenerci. Mislim da su se zato fokusirali na mene. Krenuli su noževima, palicama, ne znam ni ja čime sve. Vikali su da će ‘ubiti četnika’, tražili su mi da skinem majicu, a ja to nisam hteo, nisam hteo da skinem obeležje kluba. Počeo sam da trčim, da spasim živu glavu, bilo ih je sedam ili osam. Razmišljao sam da uđem u neki kafić, hotel, bilo šta, ali gde god bih krenuo samo su se pojavljivali i navaljivali na mene.

Odlučio je da skoči u more, koje je u ovo doba godine jako hladno.

– Samo sam hteo da spasim živu glavu, na prvom mestu mi je bila porodica i dete. Kada sam skočio u more počeli su da me gađaju kamenicama i viču ‘ubij četnika’. Molio sam ljude da zovu policiju i pomognu mi, ali su čak i kada su se huligani razbežali, obični prolaznici nastavili da vređaju i prete.

FOTO: STARSPORT

Potvrdio je da je vikao da je Crnogorac, a ne Srbin kada je skočio u more.

– Mene su hteli da linčuju, povikao sam da sam Crnogorac ako me ubiju da znaju da šta sam – rekao je Kralj.

Na to se nadovezao Nebojša Čović koji je upitao novinara:

– Zašto je to bitno ko je i šta je i šta je vikao u trenutku kada mu mu je glava u torbi – upitao je i potom nastavio:

– Da ne bi opet bilo zamena teza i pominjanja Tatona, jedno je navijački sukob, a drugo kada su napadnuti sportisti. Ovi momci nisu dali nijedan povod da budu napadnuti, a usledio je organizovan napad šipkama, noževima… Ovde se radi o pokušaju linča i to napominjem da hrvatsko pravosuđe ne bi opet pravilo neke egzibicije.

– Split je postao grad slučaja kojim sada upravljaju ekstremne navijačke grupe Torcide. Sećate se da je na terenu stadiona ‘Poljud’ bio nacrtan kukasti krst pred fudbalsku utakmicu sa Italijom? Da li je neko za to odgovarao? – zapitao je Čović.

– Ovo je organizovan napad. Huligani su bili opremljeni. Na rivi su bila trojica starijih koji su megafonom pričali sta treba raditi Srbima i Srbiji. Šta, da li treba ćutimo? Gde je kraj, ako je gradonačelnik Splita ranije rekao da Srbi treba da znaju gde im je mesto. Šta da očekujemo kada sinoć na utakmici Tordica daje podršku ovom idiotima?! Idiota ima mnogo više. Šta da kažemo za njihovog poslanika, interesantnog prezimena Pauk? Napravljeni su propusti u obezbeđenju igrača. Hrvatski i svi političari u regionu treba da se pitaju gde ovo vodi, revizija istorije… Ne mislim da je problem da se neko u Beogradu šeta u trenerci Dinama, Cibone – podvukao je Čović.

FOTO: STARSPORT

Zapratite najjaču sportsku instagram stranicu HotSport. Hvala na poverenju.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter