0
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

SAOPŠTENJE NAPRETKA: Napad nije imao rasističku pozadinu

Objavljeno: 11.02.19 u 18:45

Fudbalski klub Napredak iz Kruševca oglasio se putem saopštenje povodom sinoćnog napada na njegove tamnopute igrače.

Napadnuti fudbaleri Ibrahima Ndijae i Samjuel Baha Regis su dobro, bez težih posledica su preživeli napad 30-godišnjeg Kruševljanina koji je danas priveden i biće podneta krivična prijava protiv njega.

Oglasio se i klub, koji je istakao da se igrači osećaju koliko-toliko sigurno zahvaljujući reakciji policije i da napad nije imao rasističku pozadinu.

Saopštenje prenosimo u celosti:

– Fudbalski klub Napredak najoštrije osuđuje svaki napad, pritisak, nasilje i svaki drugi način ugrožavanja bezbednosti ljudi. Osuđujemo svaki čin nasilja ikada, i gde i prema bilo kome i jednostavno ga smatramo neprihvatljivim. Napad na naše fudbalere je delo huligana, koji će u skladu sa Zakonom odgovarati za delo koje su počinili.

Napad nije imao rasističku pozadinu.

Ujedno se zahvaljujemo brzoj i pravovremenoj reakciji pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova policijske uprave Kruševac, koji su maksimalno profesionalno reagovali i učinili sve da se počinioci ovog gnusnog dela pronađu, kao i da se naši igrači koliko-toliko osećaju sigurno i bezbedno.

Zahvaljujemo se i svim navijačima Fudbalskog kluba Napredak, građanima Kruševca i cele Srbije koji su najopštrije osudili ovaj čin i dali svoju maksimalnu podršku našim fudbalerima – navodi se u saopštenju ‘čarapana’.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter