0
Američki fudbal

Kragujevac Wild Boars

NOVAJLIJA KOD ŠAMPIONA: Španski internacionalac novo pojačanje Veprova

Objavljeno: 09.02.19 u 16:51

Iskusni španski defanzivni bek Taču Orue, četvrto je inostrano pojačanje šampiona Srbije u američkom fudbalu, Kragujevac Wild Boarsa.

Novi igrač Veprova karijeru je započeo u Valensija Firebatsima sa 14 godina i bio njihov član u periodu od 2000. do 2012. godine.

Za to vreme osvojio je tri titule šampiona Španije, a 2011. godine dobio čak i poziv na letnji kamp Arizona stejt univerziteta, člana prestižne američke FBS/PAC12 konferencije.

Od 2012. do 2016. godine igrao je za gradskog rivala, Valensija Giantse, uz dva izleta u najjaču ligu Finske – 2013. u Kouvala Indianse i 2014. u Seinajoki Crocodilese. U dresu Indijanaca bio je jedan od najzapaženijih odbrambenih igrača, sa 4 tekla po utakmici, 1,5 teklom za gubitak i 3 intersepcije na 6 mečeva. Zabeležio je i dva tačdauna, hvatanjem i vraćanjem intersepcije. I sledeće godine imao je dobar nastup u Finskoj, pošto je bio među najboljim defanzivcima Krokodila sa 25 teklova i po jednim TFL, intersepcijom i tačdaunom.

Dobrim igrama privukao je pažnju i u Meksiku, gde ga je draftovao profesionalni tim Eaglesa, 2016. godine, a sezonu kasnije zaigrao je u najjačoj evropskoj ligi, nemačkom GFL-u i to za Berlin Adlere, jedan od najtrofejnijih timova starog kontinenta (dva puta šampion Evrope, šest puta prvak Nemačke). Na sedam utakmica za ovaj sastav zabeležio je 20 teklova i jedan TFL. Iste godine vratio se u matične Firebatse za koje je nastupao i prošle sezone.

Sa različitim timovima po tri puta igrao je u dva najkvalitetnija evropska takmičenja, EFL-u i EFAF kupu, pa nema sumnje da donosi ogromno iskustvo.

– Imao sam nekoliko ponuda iz Poljske i Nemačke, ali sam se odlučio za Veprove jer su ozbiljni pretendenti na tron, a u CEFL-u igraju protiv nekih od najboljih evropskih timova, uz šanse da ga osvoje. Takođe, privuklo me je i to što su konstantno na listi TOP 20 timova Evrope. Pre par godina gledao sam finale CEFL-a u kom su Veprovi gostovali Swarco Raidersima i video da su izuzetno dobar tim. Takođe, mnogo sam čitao o njima na različitim evropskim sajtovima. Očekujem da ćemo osvojiti srpski šampionat i u najmanju ruku doći do finala CEFL-a, rekao je Orue.

Pre španskog reprezentativca Veprove su pojačali Amerikanci Džejk Sison i Nik Lasejn, kao i brazilski reprezentativac Pedro Mediči.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter