7
Domaći fudbal

POBEDA ZA KRAJ: Handanovič i defanzivci Maribora ‘nemi posmatrači’ majstorije Marka Marina kakva se ne viđa često!

Objavljeno: 08.02.19 u 16:53

Peta pobeda Crvene zvezde na isto toliko utakmica u pripremnom periodu.

Rezultatom 1:0 Crvena zvezda je savladala Maribor pred povratak u Beograd.

Prvu, ne toliko opasnu, priliku na utakmici imao je slovenački sastav. Puno mesta su ostavili igrači Crvene zvezde Pihleru koji se namestio, ali je lopta nakon njegovog udarca ipak otišla kraj stative. Par minuta kasnije je Zvezda odgovorila preko Erika Jirke koji takođe nije bio precizan.

Ali onda odličan pokušaj Branka Jovičića i sjajna odbrana Damira Handanoviča. Marko Marin je izveo korner, Jovičić je utrčao iz drugog plana i sjajno gađao, ali je slovenački golman odreagovao fenomenalno. Desetak minuta kasnije još jedna sjajna golmanska reakcija, ali sada na drugoj strani.

Slaba reakcija defanzivaca Crvene zvezde koji nikako nisu uspevali da otklone opasnost, te je Vrhovec natrčao na jednu ‘ničiju loptu’ i stavio na pravi ispit Milana Borjana koji je sjajno odbranio.

Već na startu drugog poluvremena sjajna šansa za Jirku koji se istakao danas. Boaći je na boku izbacio Veljka Simića koji je dobio šansu na početku drugog poluvremena umesto Alekse Vukanovića. Simić je odigrao dupli pas sa Marinom nakon čega je proigrao Slovaka koji je gađao tik iznad prečke.

Znatno manje opasnih akcija u drugom delu igre, a tempo su usporile i česte izmene. Šansu je dobio Milan Gajić koji je danas debitovao za crveno-bele.

Ključan momenat utakmice odigrao se u 79. minutu kada je Marko Marin majstorskim potezom savladao Handanoviča i doneo pobedu Crvenoj zvezdi. Golman Maribora je nakon pokušaja Simića izbio loptu, a ona je došla pravo do Marina. Ustremio se bivši nemački reprezentativac pravo sa desnog krila ka kaznenom prostoru slovenačkog tima i bez puno oklevanja spoljnim delom stopala poslao loptu u dalji ugao. Marin je postigao pogodak i odmah nakon toga napustio igru, a šansu dobio Miloš Vulić.

Najbolju priliku Maribor je propustio u 90. minutu kada je Pilher lako izašao na kraj sa Gajićem, zatim odlično centrirao na drugu stativu gde je Tavares natrčao, ali je Gajić u poslednjem trenutku skinuo loptu kapitenu slovenačkog sastava.

CRVENA ZVEZDA – MARIBOR 1:0 (0:0)
(Marin 79)

Crvena zvezda: Borjan – Stojković, Savić, Babić (od 65. Gajić), Rodić (od 75. Hajdin) – Jovičić (od 59. Čaušić), Jovančić – Jirka (od 77. Jevtović), Marin (od 80. Vulić), Vukanović (od 46. Simić) – Boaći (od 65. Pavkov). Trener: Milojević.

Rezerve: Popović, Gajić, Vulić, Pavkov, Nikolić, Čaušić, Simić, Joveljić, Jevtović, Hajdin, Stanojev.

Maribor:Handanović – Klinar, Ivković, Šuler, Viler – Vrhovec, Kreću, Pihler, Hotić – Zahović, Mešanović. Trener: Milanič.

Rezerve: Pirić, Milec, Rajčević, Uskoković, Kolmanič, Dervišević, Felipe Santoš, Žugelj, Kramarič, Tavares i Matko.

0
0

7 Komentara

  1. Murinjo bi mogao da uzme za savetnika nekog od ovih genijalnih komentatora,a i za Bleta postoji dobar izbor kada su u pitanju kosarkaske sveznalice.

    0
    0
    Odgovori
  2. Na putu ka ambisu, velika pobeda klubcica koji ide putem naglavacke po JSL. SUDIJE POMAGAJTE, dace terza nagrade makar i teta violeta

    0
    0
    Odgovori
  3. Ih zamisli koja pobeda, sad se napobedjivali sad ce da se na kiksiraju, sudije spremite se, terza i nadalje treba vasu pomoc

    0
    0
    Odgovori
  4. “Peta pobeda Crvene zvezde na isto toliko utakmica u pripremnom periodu”- stoji u podnaslovu ovog teksta, ali kao navijač Zvezde nisam zadovoljan ukupno prikazanim igrama Zvezde! I dalje mnogo bunarenja s loptom! Nedostaje kreacije na sredini terena, igra se dosta sporo, naši napadači ne pritiskaju zadnju liniju protivnika, nema presinga, nema brze tranzicije. Igrači iz zadnje linije mnogo vraćaju loptu golmanu. Jovičić nije u stanju da napravi jedan jedini pas u prostor, samo vraća loptu unazad ili u širinu! Centaršutevi zvezdinih bekova su ispod svakog nivoa! Sve se ovo odnosi na igrače koji su igrali do 70. minuta! Potpuno ista jalova igra Zvezde kao i ranije! Ne vidim neki napredak! Milojević kao da je jedva dočekao, da prođe vreme, da se malo zaboravi dobra igra Pavkova u LŠ I odmah je u prvi plan isturio “kapitalca” Boaćija, koji je svima pokazaom u LŠ, kakav je kapacitet!

    0
    0
    Odgovori
      • Ne interesuje me Barselona! Hoću da igrajmo kao Zvezda a ne kao FK Opanak, iz Gornjeg Gajtana! Zvezda ima daleko najbolje pojedince na ovim prostorima i hoću da ona sve gazi, da igra snažno, brzo i borbeno do koske, ali ničega od ovoga nema! Od kada je preuzeo Zvezdu, Milojević još nije uspeo da mu ekipa igra brzo, borbeno i snažno na sredini terena, a znaš li zašto?! Zato što u ekipi drži osvedočene sporaće koji su još u grupnoj fazi LŠ pokazali svu besmislenost svog postojanja u Zvezdi! Ali, to ništa ne smeta Milojeviću! Stalno se vrti u krugu! Osim toga Milojević nije u stanju da primeni taktiku gde će se brzo igrati a uz to borbeno na ivici faula! Hoću da kažem da je brza tranzicija misaona imenica za Milojevića! Ima brza krila Jirku, Vukanovića, Simića i Jevtovića i da li si primetio da je Milojević iskoristio njihovu brzinu, u igri Zvezde?! Ne, to je za njega tzv. Terrae incognita, iliti u prevodu “nepoznata zemlja”!

        0
        0
        Odgovori
        • Ti ćes da komentarises profesionalnog trenera, ti znaš on ne zna….što priliči jupiteru ne priliči volu! upamti

          0
          0

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter