0
Ostali sportovi

MPOK DONEO ODLUKU: Ruskim paraolimpijcima ukinuta suspenzija

Objavljeno: 08.02.19 u 11:32

Ruskim paraolimpijcima ukinuta je suspenzija, odlučio je Međunarodni paraolimpijski komitet.

Kako je MPOK danas saopštio, suspenzija od 29 meseci koja je bila izrečena zbog dopinga će biti ukinuta do 15. marta.

Razlog za ukidanje nalazi se u naporima Rusije u borbi protiv dopinga, kao i ograničavanje učešća države u ovom skandalu, pa će Rusija imati dozvolu da se takmiči na Paraolimpijskim igrama u Tokiju naredne godine.

– Suspenzija nije više potrebna i proporcionalna situaciji u kojoj se sada nalazimo. Rusija najverovatnije nikada neće prihvatiti Meklarenov izveštaj, a neodredjena suspenzija će ugroziti sportiste u toj zemlji, rekao je predsednik MPOK Endru Parsons.

On je naveo da je od 70 ispunjeno 69 zahteva.

Takođe je navedeno da će MPOK pratiti poslove Ruskog paraolimpijskog komiteta u naredne tri godine, i da će, u slučaju da Rusi prekrše uslove koji će biti postavljeni u martu, uslediti momentalna suspenzija.

Rusiji je bilo zabranjeno učešće na Paraolimpijskim igrama u Rio de Žaneiru 2016. godine.

Na Zimskim paraolimpijskim igrama u Pjongčangu prošle zime učestvovalo je 30 ruskih sportista pod imenom „neutralni paraolimpijski sportisti“.

Rusija je jedna od najuspešnijih zemalja u paraolimpijskim sportovima. Imala je najviše osvojenih medalja u Sočiju 2014. godine.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter