0
Evroliga

FOTO: Budućnost Voli

EVROLIGA: Budućnost pala u neverovatnoj završnici, Marković utišao ‘Moraču’

Objavljeno: 07.02.19 u 20:55

Košarkaši Budućnosti doživeli su poraz od Himkija u Podgorici rezultatom 98:90, iako su do poslednjeg minuta imali minimalnu prednost.

Himki se ozbiljno uključuje u plej-of trku, čak i bez Alekseja Šveda. Ako do toga dođe, veliku zaslugu će imati Stefan Marković, koji je i večeras sebe ‘ugradio’ u pobedu protiv Budućnosti.

Meč je bio u egalu u većem delu, a tako je bilo i u samom finišu, gde je Budućnost u poslednji minut ušla sa dva poena prednosti, kada je na semaforu pisalo 87:85.

Međutim, tada je usledila serija od 9:0 gostiju, koji su utišali domaće navijače i slomili utakmicu sa par vezanih dobrih odbrana i pogodaka u napadu. Tu je prednjačio Miki, sa maestralnim potezima pod košem i sigurnom rukom sa linije penala.

Stefan Marković je u poslednjem minutu doprineo sa pogođenom trojkom na asistenciju Čarlsa Dženkinsa i time je slomljen domaći tim.

Najefikasniji je bio Džordan Miki sa 25 poena, Dženkins je imao 17, a valja istaći i Stefana Markovića koji je svojih šest poena postigao u verovatno ključnim momentima.

Na drugoj strani je Noris Kol sa 20, dok je Goga Bitadze imao 17 poena.

Evroliga, 22. kolo:

četvrtak

Anadolu Efes – Gran Kanarija 93:74
Budućnost – Himki 90:98

20.05 Makabi Tel Aviv – Olimpijakos
21.00 Barselona – Žalgiris

petak

18.00 CSKA Moskva – Real Madrid
18.45 Fenerbahče – Panatinaikos
20.30 Baskonija – Bajern Minhen
21.00 Olimpija Milano – Darušafaka

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter