0
Evrokup

FOTO Screenshot

EVROKUP: Poraz Cedevite za kraj, Zenit napravio brejk

Objavljeno: 06.02.19 u 20:59

U utakmici bez rezultatskog značaja Cedevita je ispustila pobedu protiv Zenita u poslednjem meču grupe H top 16 faze Evrokupa. 

Ekipa Marka Simonovića ostvarila je pirovu pobedu u neizvesnoj utakmici grupe H protiv Cedevite. Domaći tim imao je rezultatski priključak tokom meča, ali su gosti sigurnijom igrom uspeli da zabeleže pobedu. 

Neizvesno je bilo od samog početka. Igralo se koš za koša. Prva deonica bila je neizvesna sve do dva minuta pre kraja. Tada su se koševima Džejkoba pulena igrači iz Zagreba odvojili na sedam poena razlike. Košarkaši Zenita uspeli su do kraja da spuste na 23:19. 

Prednost Cedevite sredinom druge deonice bila je dvocifrena 33:23, uspeli su domaći da u jednom povedu i sa 11 poena, ali na kraju druge šest poena prednosti za tim Slavena Rimca. 

Tim iz Sankt Peterburga zaigrali su angažovanije u napadu i sredinom deonice uspeli da poravnaju rezultat na 40:40. Već u sledećem napadu poveli su gosti. Do kraja četvrtine bilo je neizvesno uz česte rezultatske klackalice deonica je završena 50:50. 

Domaći sastav u jednom trenutku poveo je sa pet poena prednosti, da bi na polovini četvrtine Zenit uspeo da dođe do poravnanja. Ispostaviće se ključnog, jer je posle ekipa Joana Plaze uspela preokrene. U neizvesnoj penal završnici gosti su uspeli da sačuvaju prisebnost i meč privedu kraju uz prednost od 75:79. 

Toni Katić postigao je 15 poena, Andrija Stipanović 13, a u gostujućem sastavu najbolji je bio Džalen Rejnolds sa 17, Džerod Utof postigao je 14, a naš Marko Simonović 9 poena. 

Evrokup top 16 faza: 
Grupa E
Alba – Partizan 97:74
Ritas Viljnus – Monako 90:68
Grupa F
Ulm – Asvel 86:68
Lokomotiv Krasnodar – Fraport Frankfurt 84:58
Grupa G
Crvena zvezda – Unikaha 105:89
20:45 Valensija – Limož 
Grupa G
Uniks – Morabank 70:53
Cedevita – Zenit 75:79

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter