1
Domaći fudbal

FOTO: HotSport

LALATOVIĆEV RADNIČKI NE GUBI NI OD KURBANA BERDJEVA: Trener Rubina oduševljen igrom Radničkog!

Objavljeno: 05.02.19 u 13:31

U poslednjoj proveri na pripremama u Antaliji Radnički je odigrao bez golova protiv Rubina iz Kazanja. Budžet kluba sa Čaira više desetina puta je manji od Rubinovog, ali po prikazanom na terenu to se ne bi prepostavilo.

Trener Rubina i legenda ruskog fudbala Kurban Berdjev, koji je u karijeri dva puta osvajao titulu šampiona Rusije, jednom kup Rusije i dva puta Superkup Rusije, nakon meča nije krio oduševljenje prikazanom igrom „Reala sa Nišave“.

Radnički je imao nekoliko stopostnih prilika i da je bilo malo sreće mogao je ubedljivo da slavi sa nekoliko golova razlike. Trener Nišlija Nenad Lalatović ovogodišnji uspeh kluba pripisuje prvom čoveku kluba Ivici Tončevu. Mladi strateg je pohvalio upravu Radničkog, koja, po njegovim rečima, radi odličan posao.

Ivica Tončev svojim zalaganjem pokazuje koliko voli Radnički i Niš. Uložio je sebe, svakodnevno ispunjava sve zahteve kako bi odgovorio izazovu da se u Nišu igra dobar fudbal, kaže Lalatović.

FOTO: HotSport

Trener Radničkog iz Niša zadovoljan je zalaganjem svojih igrača na pripremama u Turskoj, a ponajviše prikazanom igrom protiv Spartaka iz Trnave i Rubina, ekipama koje su nastupale u grupnim fazama Lige Evrope i Lige Šampiona. Radnički je u najtežim proverama pokazao da može da se nosi sa jakim protivnicima i da je sa pravom na drugoj poziciji u Srbiji.

– Jako sam zadovoljan pristupom mojih igrača u meču protiv jakog protivnika kakav je Rubin iz Kazanja. Iako mi rezultat nije najvažniji na pripremnim mečevima, mislim da je Radnički mogao da slavi danas, počeo je Lalatović.

On je potom izjavio da je jako ponosan na svoje igrače koji su tokom celokupnih pripremama priikazali ozbiljan pristup u radu.

– Igrači su uspešno sprovodili moje taktičke zamisli. Igrali smo protiv Rubina, ekipe koja ima 30 puta veći budžet od Radničkog. Pre toga pobedili smo Spartak iz Trnave. Podsećam vas da je ta ekipa nedavno igrala u grupnoj fazi Lige Evrope, a oba tima su protiv Radničkog igrali u najjačem sastavu. Mečevi protiv Rubina i Spartaka za nas su bili kao da smo igrali u grupnoj fazi lige Evrope. Bitno mi je da su moji igrači odigrali dobro i uvideli da mogu da se suprotstave jakim protivnicima. Još jednom ističem, ponosan sam na moje igrače koji su dobri ljudi, ali polako izrastaju u vrhunske fudbalere , kaže Lalatović.

FOTO: STARSPORT

Radnički se sutra uveče vraća u Srbiju, igrači će imati dva slobodna dana i od subote se okreću domaćem prvenstvu. Nišlije će proleće otvoriti utakmicom protiv Čukaričkog, ekipe koju Lalatović odlično poznaje.

– Nadam se da će navijači prepoznati dobre partije koje smo pružili jesenas i sada u Turskoj. Pozivam ih da dođu na Čair i podrže nas protiv Čukaričkog, koji je jedna od najboljih ekipa u Srbiji, što se igračkog kvaliteta, ali i organizaciono tiče. Igrači su naporno radili i tokom priprema nisu imali nijedan slobodan dan, pa će nakon povratka u Srbiju imati dva dana odmora, da se posvete porodicama, a od subote krećemo sa pripremama za težak ispit protiv Čukaričkog, kaže Lalatović.

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter