0
Domaći fudbal

FOTO: FK Vojvodina

FLEŠ IZ BELEKA: Jakovljević – Vojvodini je mesto u top 3!

Objavljeno: 05.02.19 u 20:12

Pripreme fudbalera Vojvodine u Beleku primakle su se gotovo samom kraju. Još sutra su na programu dve prijateljske utakmice, a već u četvrtak ekspedicija crveno-belih se vraća u Novi Sad, te je tako šef stručnog štaba Radovan Krivokapić na raspolaganju imao tačno dve nedelje da dobro uigra tim i opredeli se za postavu koju će izvesti na megdan Crvenoj zvezdi u derbiju prvog kola drugog dela sezone.

„Stara dama“ će u drugi deo šampionata ući sa veoma mladim timom, u kojem ima dosta onih koji su prošli kroz omladinsku školu „Ilija Pantelić“, a jedan od njih je i talentovani levi bek Andrej Jakovljević, kome su, kao i mnogima, ovo prve pripreme sa prvim timom crveno-belih.

– Za nas osmoricu omladinaca koji smo ovde, ovo su prve pripreme sa prvim timom i pre svega bih se zahvalio šefu na tome što nam je ukazao priliku da se borimo za svoje mesto. S obzirom na to da je za nas ovo prvo susretanje sa seniorskim fudbalom, jeste naporno, ali se radi vrlo ozbiljno i trudim se da se dokažem šefu stručnog štaba, koji će sam odlučiti da li je to dovoljno za minutažu na terenu – kaže Jakovljević.

Gde i kada si počeo da treniraš fudbal?

– Već sa svoje četiri godine, krenuo sam da treniram fudbal u školi „RMR“, a nakon toga sam bio i u Bolesnikovu. U Vojvodini sam od samog formiranja naše generacije, što je, praktično, već punih osam godina, izuzimajući šest meseci koje sam proveo u Brodarcu.

Možeš li uporediti rad u mlađim kategorijama u Vojvodini i u Brodarcu?

– To nije za poređenje, jer Vojvodina je veliki klub i može da se poredi samo sa „večitim rivalima“, ne i sa ostalim klubovima u zemlji. Kad to kažem, moram da istaknem to da se i u Brodarcu odlično radi, ali Vojvodina je ipak ozbiljnija i sa uslovima kakve nema možda nijedan drugi klub u Srbiji.

Omladinska ekipa Vojvodine, sa tobom u svom sastavu, minule jeseni osvojila je prvo mesto na tabeli Omladinske lige Srbije?

– Jesenju titulu smo osvojili zato što smo realno najkvalitetnija ekipa u ligi. Naš tim se praktično ne menja već nekih četiri-pet godina i ono što je naša najveća snaga jeste prijateljstvo koje vlada između nas, odnosno činjenica da se uvek svi držimo zajedno. Mislim da se i na terenu vidi da ginemo jedan za drugog i to nas, uz kvalitet koji imamo, izdvaja u odnosu na druge ekipe.

Koliko se rad sa omladincima razlikuje u odnosu na rad sa seniorima?

– Seniorski fudbal je mnogo brži, teži i zahtevniji, a koncentracija stalno mora biti na visokom nivou tokom svih 90 minuta. Takođe, dueli na terenu su mnogo žešći, a vidi se i da nam nedostaje iskustvo koje se stiče samo kroz odigrane utakmice.

Na poziciji levog beka, u Vojvodini je u protekle tri i po godine igrao doskorašnji kapiten Nikola Antić, dok ste sada tu Mladen Devetak i ti?

– Iako je, nažalost, kratko trajalo, mogu da kažem da sam imao tu sreću da treniram zajedno sa Antom i od njega sam pokupio mnogo dobrih stvari. Pre svega, on je jedan izvanredan momak, dok o njegovim igračkim kvalitetima ne treba ni pričati, jer svi znamo ko je i šta je. Sada smo tu ja i Mladen Devetak, koji je stariji godinu dana od mene i takođe je prošao kroz našu omladinsku školu, te i za njega mogu da kažem da je dobar i kao fudbaler i kao osoba. Ostaje nam da se borimo za mesto u timu, a šef će odlučiti ko kad treba da igra.

Kad smo već kod šefa, kako se prilagođavaš na njegov način rada?

– Veoma dobro, jer on za sada uspeva da drži odličnu atmosferu na treninzima, ali da istovremeno bude maksimalna disciplina i da se poštuje sve ono što je isplanirano da se radi. Mlad je, ali uživa poštovanje svih nas. Imao je veliku igračku karijeru i mnogo toga prošao kao fudbaler, te samim tim, mnogo toga može da prenese, posebno na nas najmlađe. Na nama je da upijamo te savete, baš kao što to činimo i kada su u pitanju stariji igrači u timu. Oni svoje iskustvo koje su imali u karijeri takođe prenose na nas i iz toga možemo dosta da naučimo.

Šta očekuješ od Vojvodine na proleće i gde sebe vidiš u drugom delu sezone?

– Svi znamo da Vojvodini nije mesto tamo gde se trenutno nalazimo na tabeli. Mi smo uvek bili i bićemo među tri najveća kluba u Srbiji, iako se za sada najpre nadamo da ćemo izboriti plasman u plej of, a onda, ako Bog da, i u Evropu. Što se mene lično tiče, nadam se da ću ostati u prvom timu i imati priliku da se i dalje borim za svoje mesto na terenu, a naravno, na šefu je da proceni da li i koliko mogu da pomognem – rekao je Jakovljević.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter