0
Domaći fudbal

FOTO: FK Voždovac

NOVA POBEDA VOŽDOVCA NA PRIPREMAMA: Bošnjak i Jovanvoić ‘kao da su čitavog života zajedno’, evrogol Lukovića! (VIDEO)

Objavljeno: 04.02.19 u 16:38

Fudbaleri Voždovca odigrali su sjajnu utakmicu protiv japanskog prvoligaša Šonan Belmarea i ostvarili su pobedu rezultatom 4:3.

U dinamičnoj utakmici punoj preokreta i fenomenalnih golova Zmajevi su uspeli da ostvare drugu pobedu u trećoj utakmici na pripremama u Turskoj. Strelci za Voždovac bili su Duronjić u 3. i Stuparević u 8. i 29. minutu, kao i Luković u 89. minutu, koji je fenomenalnim slobodnim udarcem doneo pobedu svom timu.

Dragan Aničić može da bude zadovoljan igrom svojih izabranika, pogotovo jer se potvrdilo ono što se naziralo u kroz poslednje dve utakmice – Voždovac ne mora da brine za budućnost. Mladi igrači koji su igrali na utakmici izneli su teret pobede i pokazali da se na njih može ozbiljno računati, a iskusni Marko Jovanović i mladi Strahinja Bošnjak su u prvom poluvremenu delovali kao da u štoperskoj liniji zajedno igraju već nekoliko sezona, a Stefan Purtić i Igor Maksimović držeći konce igre na sredini terena pokazali da je pred njima sjajna budućnost.

FOTO: FK Voždovac

Od samog početka utakmice Zmajevi su uspostavili kontrolu nad igrom i bili dominantniji tim. Vrlo brzo inicijativa je krunisana golom, pa je tako Borko Duronjić po desnoj strani probio odbranu Šonana, zalomio svog čuvara i postigao pogodak za vođstvo Voždovca od 1:0. Nakon samo pet minuta igre u strelce se upisao u osamnaestogodišnji Filip Stuparević koji je sjajno reagovao na idealnu asistenciju mladog Jovana Nišića, koji je se upisao u asistente i na prošloj utakmici protiv Sonderjiska.

I nakon dva postignuta gola Voždovac nije uzimao dah, te se igra konstantno odvijala ispred gola Šonana, te je tako u 29. minutu dosuđen penal za Voždovac nakon što je Matović sa leve strane uputio centaršut a igrač japanskog prvoligaša igrao rukom u kaznenon prostoru, a siguran sa bele tačke bio je dvostruki strelac, Filip Stuparević. Uprkos tome što je Voždovac bio dominantniji tim, Šonan Belmare dolazi do izjednačenja u 32. minutu utakmice nakon kornera, kada se njihov igrač najbolje snašao u gužvi u šesnaestercu Zmajeva i poslao loptu iza leđa golmana Ilića.

Nakon toga Ilić u dva navrata bravuroznim odbranama sprečava Japance da postignu pogadak, i na odmor se odlazi sa rezultatom 3:1 za Voždovac. Nekoliko minuta po početku drugog poluvremena nakon duela sa igračem Šonana, Lazar Zličić je uz bolan jauk ostao na zemlji, držeći se za koleno, nakon čega je morao da napusti igru, a stepen povrede pokazaće dalja dijagnostika. U 60. minutu još jedan prekid za Šonan i još jedan pogodak. Slobodan udarac sa oko 20 metara udaljenosti bio je koban za Voždovac, a gol je postigao Suzuki Kunitomo.

Nakon drugog gola, Voždovac preuzima inicijativu, ali Mašovića prečka sprečava da postigne treći gol na pripremama iz isto toliko utakmica. U 75. minutu igrači Šonana dolaze do izjednačenja nakon gola koji je postigao Brazilac u redovima japanskog tima, Leleu, a to biva signal za Zmajeve da svom silom krenu na gol Japanaca i ostvare pobedu. Usledila je prava opsada gola koja je urodila plodom minut pred kraj utakmice. Nakon prekršaja nad Lukovićem, isti igrač pristupa izvođenju slobodnog udarca na 25 metara od gola. U svom karakterističnom stilu, Luković levom nogom šutira, neuhvatljivo za golmana Šonana, u sam levi ugao u kojem se spajaju prečka i stativa, , dovodi Voždovac u vođstvo od 4:3 i stavlja tačku na ovu utakmicu.

Voždovac je pobedom protiv japanske ekipe ostvario drugu pobedu na tri utakmice tokom priprema u Turskoj, uz jedan remi. Zmajeve očekuje još jedna utakmica pre povratka u Beograd, i to sa korejskim Pohang Stilersom, koja se igra 6. februara.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter