0
Domaći fudbal

FOTO: FK VOJVODINA

KRISTIJAN ŽIVKOVIĆ: Seniorski fudbal mi je pomogao da očvrsnem

Objavljeno: 03.02.19 u 00:22

Polako se bliži kraj priprema fudbalera Vojvodine u Beleku.

Još četiri dana ostala su do povratka crveno-bele ekspedicije u Novi Sad, pa će igrači, na preostalim treninzima i prijateljskim utakmicama, sigurno još više nastojati da ubede šefa stručnog štaba Radovana Krivokapića da zaslužuju mesto u startnoj postavi na početku drugog dela sezone i velikom derbiju koju Vošu očekuje protiv Crvene zvezde u Beogradu.

Takva nadanja sigurno imaju i mlađi igrači, oni koji su prethodno prošli kroz omladinsku školu ‘Ilija Pantelić’, pa tako i Kristijan Živković (19), hitri krilni fudbaler crveno-belih, koji je, za razliku od većine tinejdžera u današnjem sastavu Vojvodine, i ranije bio na pripremama sa prvim timom „stare dame“ i, kako sam ističe, zadovoljan je sa dosadašnjim treninzima i načinom rada stručnog štaba Voše.

Takođe, za razliku od većine najmlađih prvotimaca Vojvodine, Kristijan Živković je fudbalom počeo da se bavi van Vojvodine i Novog Sada.

– Fudbal sam počeo da treniram kod trenera Lekića u FK Mladi radnik iz Požarevca, odakle sam kasnije prešao u Pinkum iz Velikog Gradišta, a odatle u Presing iz Požarevca, sa kojim sam osvojio prvo mesto u tamošnjoj ligi i igrao kvalifikacije za ulazak u prvu beogradsku ligu, ali smo ispali u baražu. Nakon toga sam otišao u Beograd, ali sam potom dobio poziv Vojvodine i u njenim mlađim kategorijama proveo pet godina, pri čemu me je za sve to vreme trenirao trener Đorđe Pintać. Prošle godine sam bio na pozajmici u ekipi Jagodina Tabane, gde sam bio najbolji igrač i to je za mene bilo vrhunsko iskustvo, a sada sam se, evo, vratio u ‘staru damu’, kaže Živković.

Izgleda da ti je iskustvo igranja u Srpskoj ligi sa Jagodinom pomoglo da napreduješ i sazriš kao igrač?

– Pre svega, moram da istaknem to da su me tamo izuzetno dobro prihvatili. Na deset odigranih utakmica, imao sam učinak od sedam golova, nekoliko asistencija i nekoliko penala napravljenih nada mnom, te mogu da kažem da sam bio nosilac igre u ekipi. Iskustvo igranja seniorskog fudbala mi je mnogo pomoglo da očvrsnem i shvatim da je to na znatno višem nivou u odnosu na omladinske lige. Smatram da je to bio stepenik više u mom razvoju i napredovanju, koji mi je samo dobro doneo.

Vojvodina će u novu sezonu ući sa vrlo mladom ekipom, kao i sa mladim stručnim štabom. Uzimajući to u obzir, šta možemo očekivati od ‘stare dame’?

– Ove godine imamo zaista mladu ekipu, možda čak i najmlađu u istoriji kluba. Međutim, za sada je sve u redu, a ono što je najvažnije jeste to da je atmosfera fenomenalna. Ja lično odlično podnosim treninge i uklapam se u sve što šef traži. Vojvodina sigurno ne zaslužuje da bude na mestu na kojem se trenutno nalazi i verujem da će se u drugom delu prvenstva vratiti tamo gde pripada, a to je među prva tri tima u Srbiji.

Što se tebe lično tiče, kakve su tvoje ambicije i planovi u nastavku sezone, a kakvi generalno u karijeri?

– Za sada mi je cilj da pokušam da se izborim za to da ostanem u Vojvodini u predstojećoj polusezoni i dam sve od sebe da odigram što više utakmica, odnosno postignem što više golova. Iskreno, voleo bih da u narednih nekoliko godina igram za Vojvodinu, a nakon toga da se oprobam i u inostranstvu. Ako bih baš mogao da biram, najviše bih voleo da jednog dana zaigram u Italiji, rekao je Živković.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter