0
Dejvis kup

FOTO: TSS

KRAJINOVIĆ DONEO OLAKŠANJE: Ruka mi se stegla na početku, ali sam brzo našao pravi ritam

Objavljeno: 02.02.19 u 19:45

Dejvis kup teniska reprezentacija Srbije zadovoljno napušta Taškent, ali posle velike drame protiv selekcije Uzbekistana.

Nakon prvog dana, Srbija je vodila sa 2:0. Dubl je smanjio na 2:1, a izjednačenje Uzbekistanu doneo je Denis Istomin pobedom protiv Dušana Lajovića. Odluka je pala u petom meču, a odlučujući poen ipak je doneo Filip Krajinović.

– Nismo očekivali da će se ovo desiti, da će odlučiti peti meč i finalni set, ali bitna je pobeda. Nije mi bilo uopšte lako kad sam video da je 2:2 i da ja odlučujem za ulazak u finale. Fajzijev je odigrao opušteno, meni se ruka stegla na početku ali sam našao ritam i veoma sam srećan sam što sam uspeo da pobedim u oba meča ovde – rekao je reprezentativac Dejvis kup tima Srbije Filip Krajinović.

Zadovoljstvo nije krio ni selektor Nenad Zimonjić.

– Bio je izuzetno težak dan, bili smo na jedan set od pobede. Posle prvog odličnog seta u dublu usledio je pada i na kraju zaslužena pobeda uzbekistanskog dubla. Meč Istomina i Lajovića je bio sjajan za Denisa koji je odigrao odlično, Dušan nije odigrao na najvišem nivou na kome je mogao ali ovo su uslovi koji uzbekistancu najviše odgovaraju, imao je pre toga i vetar u leđa posle dobijenog dubla, rasteretio se, ušao jako dobro u meč i odmah poveo sa brejkom na početku prvog seta, tako isto i u drugom i Dušanu je bilo jako teško da uđe u ritam i da proba da mu parira.

– Odlučujući meč nikada nije lako igrati, tako i ovog puta Filipu nije bilo ni malo lako. Njihov igrač je odigrao stvarno fenomenalno, set i po bukvalno bez greške, iznenadio je sa taktikom koja je funkcionisala sjajno, sve mu je polazilo za rukom i od onoga da smo mi bili jedan set od pobede, sada su oni bili jedan set od pobede. Da je neko hteo da piše ovakav scenario teško da bi ga smislio. Bilo je stvarno uzbudljivo, ja biželeo da čestitam i Filipu na sjajnoj igri, izuzetno važna pobeda, mislim da će mu ovo biti veliko rasterećenje za turnire koji slede u Monpeljeu i kasnije u Roterdamu i nadam se da će nastaviti sa dobrim rezultatima.

– Isto tako i ostalim našim reprezentativcima, svako je odradio svoj deo, maksimalno smo vredno trenirali i pripremili se za ovaj izuzetno važan meč za nas jer veliki cilj je bio da se plasiramo na finalni turnir u Madridu koji će se igrati u novembru meseci i za taj meč nadam se da će biti na raspolaganju svi igrači, da će se vratiti u formu, da nećemo imati problema sa povredama, a samim tim će meni biti lakše da napravim najjači tim za uslove koji će biti u Madridu – zaključio je selektor Dejvis kup tima Srbije Nenad Zimonjić. 

Kvalifikacije za plasman na finalni turnir Svetske grupe Dejvis kupa 2019. su završene, bar kada je u pitanju Dejvis kup selekcija Srbije. Žreb za finalni turnir Svetske grupe Dejvis kupa 2019. na programu je 14. februara 2019. u Madridu.

Na finalnom turniru (18-24. novembra 2019) koji će biti odigran u čuvenom teniskom centru ‘Kaha magika’, magičnoj kutiji od čelika, drveta i stakla, sportskom kompleksu koga je dizajnirao francuski arhitekta Dominik Perault, takmičiće se 18 selekcija podeljenih u šest grupa po tri ekipe. Pobednici svake grupe i dve drugoplasirane ekipe sa najboljim procentom osvojenih setova, gemova i poena plasiraće se u nokaut fazu.

Na žrebu biće šest nosioca, prvi i drugi nosioci su finalisti Svetske grupe 2018. dok će se preostala četiri odrediti na osnovu nove rang liste koja će biti objavljena 4. februara 2019. Direktan plasman u finalni turnir 2019. obezbedili su polufinalisti Svetske grupe Dejvis kupa 2018: Francuska, Hrvatska, USA i Španija, kao i dve ‘vajld karte’ – Velika Britanija i Argentina.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter